PUBLICITAT

Hubac recorda que no hi haurà CDI sense la implantació de l'IRPF

  • DA diu que amb la signatura del conveni «ja s'entén que el compromís és ferm»
L.F.M. / J. R. B
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, ahir. Foto: ANA

La representant personal del copríncep francès, Sylvie Hubac, es va reunir ahir amb els presidents dels grups parlamentaris i amb els síndics, i el passat dilluns ho va fer amb el cap de Govern.

La a representant personal del copríncep, després de no poder assistir a la celebració de la Diada de Meritxell, va realitzar la seva visita amb l'objectiu de conèixer la situació social i política actual del país, «sobretot a nivell legislatiu», tal i com va explicar el president del grup socialdemòcrata, David Rios. Hubac es va interessar per saber la opinió dels parlamentaris pel que fa l'IRPF, la llei de la CASS i les negociacions amb els funcionaris. Pel que fa a la primera, Rios va subratllar que a partir de les converses de la reunió «ens ha quedat clar que si no hi ha IRPF, no hi ha CDI».

Des del grup parlamentari demòcrata van declarar que tan quan el copríncep Nicolas Sarkozy va rubricar el conveni, com amb la signatura amb Hollande, «França ja va fer un acte de confiança sense que Andorra tingués IRPF», per tant, «ja s'entén que el compromís del Principat és ferm».

Pel que fa a la seva reunió amb Hubac, el Grup Mixt va explicar ahir en un comunicat de premsa que Jaume Bartumeu i Gerard Barcia havien expressat la seva preocupació «davant els intents involucionistes d'un sector, polític i econòmic, que fou a l'origen de la fundació de DA i promogué la candidatura d'Antoni Martí». Bartumeu i Barcia també van exposar a Hubac la seva preocupació «davant algunes manifestacions del Copríncep Episcopal que han anat força més enllà del que estableix l'article 44 de la Constitució i que atribueix als Coprínceps el paper d'àrbitres i moderadors del funcionament dels poders públics i les institucions».

Sobre la propera visita del copríncep francès, François Hollande, segons van informar els parlamentaris encara no hi ha res tancat.

MITRA / Ahir a la tarda Barcia i Bartumeu es van reunir també amb el representant del Copríncep Episcopal, Josep M. Mauri, per analitzar també el moment polític actual i les iniciatives legislatives. Bartumeu i Barcia li van exposar la seva preocupació que alguns plantejaments de la Mitra «puguin topar amb l'article 50 de la Constitució que atribueix al Consell General la potestat legislativa». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT