PUBLICITAT

Rascagnères: «El canvi de model és necessari a la nostra economia»

  • Els assessors fiscals defensen el nou marc tributari
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rascagneres, Badia, Villalonga i Cinca en l'assemblea, ahir Foto: ÀLEX LARA

El president de la recent creada Associació d'assessors tributaris i fiscals, Jean-Michel Rascagnères, va insistir ahir davant de més d'un centenar de professionals advocats i economistes, que el «nou sistema fiscal és necessari per canviar la nostra economia». Rascagneres va presentar així la conferència inaugural de l'assemblea constituent de la nova associació a la sala d'actes de MoraBanc, plena de gom a gom. I va donar resposta al desig expressat pel ministre de Finances, Jordi Cinca, de poder comptar amb el rol facilitador de l'associació. Cosa que també va reiterar el president del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, que va remarcar els tres grans objectius de l'associació professional: «Apropar les lleis als ciutadans, formar professionals perquè puguin oferir un servei de qualitat, i contribuir al progrés».

En la seva intervenció Cinca va començar per agrair la iniciativa de constituir l'Associació d'assessors fiscals al Col·legi d'Advocats i al Col·legi d'Economistes, i va afegir que «em felicito de què sigui així, perquè és un senyal clar de normalitat en un procés que és més accelerat del què al Govern li agradaria». El titular de Finances es va referir a la necessitat de desplegar el marc fiscal en un entorn de crisi econòmica i va explicar que en aquest context «les decisions que es prenen tenen un cost, no només polític, sinó per a la pròpia societat que ha d'entendre i pair el nou model fiscal».

Interlocutors vàlids / Cinca va reconèixer que en temps de bonança hauria estat diferent però, «és el què cal fer, vist l'esgotament del nostre model econòmic i vist el retard fiscal del país». I va lloar la gran assistència de públic tot apuntant amb sentit d'humor que «potser, al cap i la fi, tindrem més assessors que no pas obligats tributaris». Fora bromes, el ministre va destacar el rol de la nova associació que «serà un interlocutor vàlid per al propi Govern que també està aprenent i necessita una visió de conjunt». I també va insistir en que «tindrà un rol de difusió explicant el perquè del model fiscal i la necessitat d'assentar-lo ràpidament», afegint que «també tindrà un rol facilitador perquè el nou marc fiscal és complex tot i que s'ha fet el més senzill possible i per sobre de tot, ha d'impregnar el país amb la voluntat de complir». Cinca va argumentar que «cal que la gent comprengui perquè cal complir en lloc de qüestionar permanentment els impostos». I va defensar que «si això és així no caldrà tocar el model ni alguna de les virtuts que ja té com és la baixa tributació». El ministre va concloure amb to distès demanant als assistents: «Guardeu-me una cadira perquè com que no em queda gaire temps de feina, alguna cosa hauré de fer».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT