PUBLICITAT

El pressupost preveu un dèficit de 50 milions el 2014

  • Els ingressos es mantenen i se situaran a l'entorn dels 363 milions d'euros
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca en la presentació dels assessors tributaris, ahir Foto: ÀLEX LARA

Poc variaran els números de l'any que ve dels actuals, segons va exposar ahir el ministre de Finances, Jordi Cinca, al Grup Parlamentari Democràta. Aconseguir el dèficit zero encara queda lluny i el de l'any que ve se situarà en 50 milions d'euros, com l'actual, mentre que els ingressos –sense tenir en compte els actius i passius financers– també seran similars, d'uns 363 milions d'euros. El ministre va subratllar que l'objectiu en el pressupost ha estat no acumular més deute, ja que aquest és un dels compromisos amb els comuns en el tema de les transferències. Cinca també va fer al·lusió als consellers demòcrates en l'esforç que s'ha fet en les retallades de salaris als funcionaris i que això s'ha de veure plasmat en el document, com també que s'ha incidit en la contenció en la despesa de funcionament.

Cal recordar que el mes passat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Alcobé, va anunciar ahir que el pressupost d'inversions per al 2014 incrementarà aquesta partida en un 10% o 15% «com hem fet aquest any passat», i que la partida per a obra pública serà de 50 milions d'euros.

contenció / Finances treballa en la confecció d'un pressupost molt moderadament restrictiu per a l'any que ve, amb l'únic propòsit de controlar el dèficit i rebaixar-lo una mica més per situar-lo en la línia de l'equilibri per al darrer exercici del mandat. L'objectiu amb que s'ha treballat és que el capítol de despesa no superi els 400 milions. I que el dèficit no vagi gaire més enllà del 10% dels ingressos previstos, que seran d'uns 363 milions d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT