Òscar Casal acaba l'Sky Series en l'onzena posició

• El resultat està a l'espera d'una rectificació de la ISF, que per errada l'ha posat el 19è i 57è alhora
ESCALDES-ENGORDANY

Òscar Casal ?esquerra? amb Ferran ?dreta? i Xavi Teixidó, a Grècia Foto: FAM

Òscar Casal ha finalitzat la Copa del Món de curses sky 2013 en l'onzena posició i s'ha quedat a les portes –a només 1,6 punts– del top-ten en el nou format de competició que s'ha estrenat aquest any. Al 2012, el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) havia estat el setè del món en un circuit que combinava tres curses principals i tres més a escollir entre sky, vertical i ultra.

Ara, amb la separació dels diferents circuits per distàncies, l'sky series és la prova estrella de la Federació Internacional (ISF) i l'ha guanyada Kilian Jornet. Òscar, onzè, està ficat entre corredors professionals i semiprofessionals de les principals potències mundials (Espanya, Itàlia, Estats Units o França) i també surt Joan Valls com el 107è. Aquest resultat, però, s'ha de confirmar perquè ahir la ISF va fer pública la classificació definitiva amb una greu errada: el gran dels germans Casal surt en la 19a posició sense que s'hagin afegit els darrers 50,4 punts obtinguts a la Limone extreme italiana –última prova que puntuava en un 20% més– i que sí se'l reflecteixen més avall, en la posició 57. La confusió no genera dubtes ja que el seu germà Marc aquest any no ha disputat cap carrera de la màxima cita mundialista.

Òscar ha sumat 40 punts pel 17è lloc a Mont Blanc,, 58 pel 10è en la Pikes Peak i 50,4 més de la Limone: «Zegama és l'únic punt negre que he tingut aquesta temporada [va abandonar perquè segons va dir «se'm va acabar la benzina»] i no m'esperava per res acabar tan amunt perquè en cada carrera notes que el nivell dels rivals va en augment», va dir.

«També he estat novè en el circuit vertical i això demostra la regularitat que he mostrat», va afegir. En aquest circuit sí ha aconseguit un top-ten i Andorra ha tingut una actuació mai vista ja que també Xavi Teixidó –vuitè– i Ferran Teixidó –quart– també han ajudat a fer de la FAM una potència en aquesta disciplina. Joan Valls va ser el 124è.