PUBLICITAT

Burgués desmenteix cap tipus de vincle professional entre Pomar i el SAAS

  • El director del SASS diu que hi va pensar en ell per a consultor extern però que no s'ha concretat res
EL PERIÒDIC
escaldes-engordany

El director general del Servei Andorrà d'Assistència Sanitària (SASS), LLuís Burgués, va ser contundent ahir en desmentir al fitxatge de Josep Pomar com assessor, assegurant d'aquesta manera que no existeix cap vincle professional ni retributiu, tal com informava ahir el Diari d'Andorra. Burgués sí que va reconèixer que havia sortit la proposta de Pomar, com a aposta seva personal, com a consultor de l'àrea d'atenció primària, un grup de treball que finalment va quedar descartat. El director del SAAS va valorar la professionalitat del balear i va treure importància a la seva imputació en un cas de malversació i frau, afegint que si el grup de treball que s'havia pensat per a ell s'acabés desenvolupant, ell el contractaria.

Tot i això, la direcció del SAAS va negar cap tipus de relació contractual amb Pomar, doctor que havia estat proposat al juny com a director del SAAS i que finalment no va acabar d'ocupar el càrrec. El Govern així ho va decidir en estar Pomar imputat per un cas de frau i malversació de fons a les Illes Balears.

Burgués va assegurar que l'expert balear no col·labora de forma remunerada i que no existeix cap vincle contractual. A nivell personal, Burgués va assegurar que només van mantenir una conversa després dels fets del juny, i que mai més hi han parlat.

Amb tot, Burgués va admetre que sí que va apostar per ell en el moment de crear els grups de treball en el marc de la reforma sanitària el passat estiu, per ocupar un càrrec com a consultor extern en el grup d'atenció primària en atenció hospitalària. En total, es van crear 20 grups dels formats per professionals del país i consultors externs, dels quals actualment només n'existeix un, el que encapçala el doctor Santiago Suso, especialitzat en ortopèdia i traumatologia, i que es dissoldrà quan hi hagi una nova direcció en aquesta àrea.

El director del SAAS va indicar que aquests grups s'han descartat perquè s'està en una fase molt inicial de la reforma. No obstant, Burgués va afirmar que ell apostaria per Pomar si el grup especialitzat en atenció primària s'arribés a constituir, ja que «es un gran professional, molt preparat», i que el fet que tingui una imputació judicial «és una pura gestió, i no l'invalida per aportar idees positives al nostres sistema». Tot i això, va deixar clar que «una altra cosa són càrrecs de responsabilitat, però aprofitar la seva saviesa, sí».

A més, Burgués va concloure dient que els assessoraments que es fan no són sempre remunerats, ja que de vegades son fets per organismes 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT