PUBLICITAT

El túnel del terror més gran del món

  • S'inaugurarà a Encamp el 4 de desembre i després seguirà el periple per altres ciutats
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El túnel del terror d'Encamp, el novembre de l'any passat Foto:TONY LARA

Andorra inaugurarà la Terror Xperience, el passatge del terror itinerant més gran del món, amb 1.800 metres quadrats i vint actors en plantilla. Serà del 4 de desembre al 10 de febrer al Prat Gran d'Encamp. El projecte, cent per cent d'iniciativa privada, suposarà una inversió de mig milió d'euros. Després, la Terror Xperience iniciarà una gira de cinc anys per les ciutats més importants d'Europa, segons va informar ahir ATV.

Terror Xperience és un projecte lúdic de terror itinerant, amb una infraestructura tècnica gegantina. Es preveu que hi hagi cinquanta professionals dedicats al muntatge, trenta a la gestió logística, quinze al manteniment i dues desenes d'actors, la majoria, andorrans. De fet, ja s'ha obert un càsting pel proper 17 d'octubre.

Tot plegat, per a posar en funcionament un passatge del terror de 1.800 metres quadrats que combinen els efectes mecànics amb la tecnologia per crear un ambient el més fidel possible a la realitat de les pel·lícules i referents terrorífics comuns. «Hi haurà animatrònics, efectes especials, llums, impactes… Moltes pantalles. Tot es té en compte», va explica Gerard Pifarré, de Gatzara Espectacles, a la televisió pública. La iniciativa és privada. Si bé, el comú d'Encamp cedeix l'espai i fa una petita col·laboració en comunicació. El túnel costa al voltant de mig milió d'euros i a Andorra vol atreure 6.000 persones.

El recorregut, que podran fer-lo grups d'entre vuit i deu persones, dura uns vint minuts. Si l'experiència els supera, podran abandonar les instal·lacions en qualsevol moment a través de les portes antipànic. En el disseny de la infraestructura hi prenen part professionals habituats a projectes exigents, procedents de parcs temàtics com Warner o Port Aventura, espais multimèdia i hotels temàtics. També s'ha previst una zona paral·lela amb restauració i espectacles. Es vol que el projecte es transformi en un gran atractiu de país. «Tan per al país com per a la parròquia, és un producte més que pot donar un plus a l'apres-ski d'Andorra», va subratllar Pifarré. Gatzara Espectacles negocia amb empreses i hotels per fer-los arribar lots d'entrades.

Després d'estrenar-se a Andorra, la Terror Xperience viatjarà a Barcelona, Madrid, París o Ginebra en una gira de cinc anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT