PUBLICITAT

Malestar policial per la selecció d'agents responsables

  • El CFPA defensa que aquesta figura no existeix a la llei
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un policia en un servei de control d'un vehicle Foto:TONY LARA

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) va fer arribar ahir al matí les seves queixes al ministre de l'Interior, Xavier Espot, pel procés de selecció per part de la Direcció de tres agents responsables, segons va explicar posteriorment el president del sindicat, Salvador Prieto.

La situació actual ja està a mans del Govern, ja que el col·lectiu ha presentat un recurs per dues places que s'han demanat per al Grup d'Intervenció, mentre que una tercera està destinada al grup de patrulla. Prieto no va amagar ahir la seva estupefacció per una forma de procedir per part de la direcció de la Policia que, al seu entendre, no contempla la llei.

«Això ho hem traslladat al ministre –va subratllar Prieto– que s'ha compromés a parlar amb la Direcció per donar-nos una resposta». Prieto va insistir que aquest no és el procediment habitual, i que quan s'anomena un agent responsable puntualment és per a una actuació concreta en la qual el comandament està absent, «però aquesta figura de manera fixa no queda estipulada a la llei de la policia», va puntualitzar.

places per a comandaments / El responsable d'un dels dos sindicats del cos va argumentar que si l'objectiu final és potenciar la carrera professional dels agents «el més lògic seria convocar places per a comandaments», però no aquesta mena d'híbrid del qual s'ignora el seu temps de responsabilitat. «Suposem que el que decideixi el Director», va apuntar Prieto. El president del CFPA va recular al 1998 per denunciar una altre suposada regularitat detectada pel sindicat: «En el plec de bases es fixa que si un agent agafa la baixa laboral durant el procés de selecció quedarà eliminat com a candidat. En dues sentències del 1998 quan es van per oposicions per a comandaments la justícia va qualificar d'improcedent eliminar un agent del procés de selecció per una baixa mèdica». La trobada amb el ministre va servir també per expressar el malestar amb el nou model implantat que permet fer 12 hores de feina. «Li hem explicat a Espot, i ho ha entés, que mentalment no s'està igual a l'inici de la jornada que al final», va afegir Prieto.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT