PUBLICITAT

Últim matx, falta el gol

  • La selecció s'enfronta a Hongria, que necessita golejar i esperar per classificar-se, per tancar la fase
EL PERIÒDIC
BUDAPEST

Periodic
La selecció, ahir fent unió a l'estadi Ferenc Puskas de Budapest, en acabar l'entrenament del vespre Foto: FAF / SILVIA CASALS

«Seria una decepció tancar la fase sense marcar». Ho va dir ahir el seleccionador Koldo Álvarez, que complirà avui a partir de les 20.30h amb l'últim partit de la fase de classificació per al Mundial de Brasil 2014, contra Hongria i a l'estadi Ferenc Puskas de Budapest. Un gol serviria per deixar encara que fos un lleu bon regust de boca en una selecció que en nou partits ha encaixat 28 en contra. Però, com és habitual, la situació no ajuda, i Hongria, que va rebre un 8-1 a Amsterdam en l'últim partit, amb canvi d'entrenador obligat, arriba amb ganes de donar una altra imatge, golejar i esperar el miracle per veure si tornen a una fase final mundialista on no hi són des de Mèxic'86.

«La situació d'Hongria complicarà les coses», va assegurar ahir el seleccionador andorrà. «Ens trobarem un equip que intentarà sentenciar de seguida», hi va afegir en el seu discurs previ al matx d'aquest vespre en un estadi que no es preveu ple, donat el cop de fa uns dies contra Holanda.

Andorra, però, té prou amb preocupar-se dels seus problemes. Amb Ayala i Marc Pujol al Principat per sanció, Koldo sap que té un centre del camp per refer: «Tenim dubtes. Hi ha tres o quatre possibilitats que poden entrar». D'aquestes, fins i tot es preveu una pujada d'Ilde Lima, que torna a l'equip després de complir sanció davant de Romania, i intentar buscar jugadors per allà on seria ell i Marc Vales, que tampoc no hi és per lesió.

Koldo, a més, va recordar ahir el partit del Comunal, que va deixar mal regust en el debut del combinat en aquesta fase: «Començàvem amb moltes il·lusions, i Hongria desgraciadament no va haver de fer un gran partit per guanyar-nos. Va treure profit dels nostres demèrits i esperem que demà –per avui– passi tot el contrari. Que ens guanyin, pels seus propis mèrits». El seleccionador, a més, va analitzar per sobre la fase, des d'aquell primer fatídic enfrontament al Comunal, fins avui, que torna amb Hongria per dir adéu a nou partits, de moment, sense cap gol a favor: «Nosaltres tenim moltíssims més recursos que en aquell primer partit, tan defensius com ofensius, hem evolucionat en el nostre joc, i esperem tenir els primers minuts contra Holanda, la primera part contra Romania, els primers 35 minuts contra Turquia... que cada vegada podem disposar de més minuts com aquest, però sent conscients que juguem contra un equip amb grans individualitats, jugadors que fan la diferència per banda i molt bons rematadors i davanters centres».

Koldo ho veu clar. Perill hongarès, n'hi ha i molt, però sobretot «a pilota aturada»: «Rematen moltíssimes vegades i ens poden crear moltíssims problemes».

CANVIS A HONGRIA DESPRÉS DEL 8-1 / Jozsef Csàbi, seleccionador nacional d'Hongria –ha substituït Sandor Egervári després de la golejada (8-1) que va rebre contra Holanda en l'últim partit– va dir ahir que hi hauria «canvis» respecte al matx a Amsterdam, almenys dos o tres: «Necessitem futbolistes de pensaments nets i no hem de pensar en el partit d'Amsterdam». «Hem de lluitar fins el final», hi va afegir, «Andorra és un equip molt estable però és possible obrir espais. Hem de fer tot el possible per marcar molts gols». «Per suposat, encara sentim el que va passar el divendres, però intentem deixar-ho tot a un costat. Hem d'arribar al màxim nivell mental per guanyar per la diferència més gran possible». El que s'ha de veure és si Andorra podrà, ja no guanyar, sinó marcar per no tancar la fase amb un zero en el caseller.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT