PUBLICITAT

Ubach: «Si el Govern no pot assumir la contraproposta, tindrem un problema»

  • Els sindicats de funcionaris presentaran demà les seves demandes «de contraprestacions»
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les reunions del ministre de Finances i Funció Pública amb els sindicats de funcionaris. Foto: ÀLEX LARA

El Govern i els sindicats es reuniran demà per seguir amb les negociacions per a la renovació dels complements de jubilació dels funcionaris. La voluntat d'uns i altres és que aquesta quedi tancada abans de final d'any, ara per ara, però, els funcionaris resten a l'espera per tal que aquesta finalitzi «tenint en compte les nostres contrapropostes», va explicar ahir el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach. En el supòsit que l'Executiu «no les pugui assumir», serà llavors quan «tindrem un problema». Tanmateix, Ubach va assegurar que té «confiança» en que el Govern serà «sensible» a fer canvis i a solucionar una situació «que ells mateixos han creat». Finalment, el secretari general de l'USdA va concloure que «crec que tenim possibilitats reals de tancar aquesta negociació».

PROPOSTA I CONTRAPROPOSTA/Com ja es va fer públic el mes passat, la proposta efectuada pel Govern als representants dels funcionaris s'encamina a rebaixar fins al 60% del darrer salari la quantia que percebin un cop jubilats, sempre i quan la CASS mantingui les actuals prestacions. D'aquesta manera, l'Estat passaria d'assumir el 50% actual al 37,5% de les pensions dels seus treballadors públics. No obstant, els representants sindicals ja van anunciar que presentarien una contraproposta amb mesures que «complementessin» les fets per l'Executiu.

Tal i com va explicar ahir el secretari general, demà presentaran al Govern aquesta contraproposta. Segons va afirmar Ubach, «per acceptar el 60% cal saber a canvi de què», i va voler deixar clar que «el Govern no ha dit que no vulgui donar contraprestacions, «però cal que defineixi quines».

En la contraproposta feta pel representants dels sindicats de la funció pública, hi hauria entre d'altres demandes les referides a la part meritada pel funcionari. La proposta del Govern contempla retenir cada mes un 3% del salaris i, juntament amb el mateix percentatge aportat per l'Executiu, crear un fons. Pels funcionaris, el treballador públic hauria de poder percebre una part del meritat, també en els supòsits de deixar l'administració abans de la jubilació o en cas de mort, és a dir, que la poguessin percebre els hereus en cas de defunció de l'empleat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT