Plàcid debut al Poliesportiu per seguir líders i sòlids

• El River MoraBanc passa per sobre del Peñas Huesca en la millor estrena possible a casa

David Navarro va tornar a ser un home polivalent i va fer una primera part d'alt nivell Foto: TONY LARA

Ni problemes físics ni canvis de normativa de la Federació. Res no afecta al BC River Andorra MoraBanc en aquest inici de temporada a la LEB Or. Ahir es va imposar clarament, descaradament, davant del Peñas Huesca. Un equip que es pot permetre el luxe de no poder disposar del seu base titular, Éric Sánchez, per lesió; un conjunt que té a un artiller com Zengotitabengoa tocat de l'Aquil·les però juga gairebé un quart d'hora; un bloc que es refà si el rival deixa sec un altre artiller com Green... el BCA ha tornat a la segona competició més important d'Espanya amb ganes de fer-la seva. Encara que, de matinada, a contracorrent i sense massa sentit, la FEB obligui a canviar la normativa de joc després d'haver-se disputat una primera jornada amb altres regles. És la broma dels que manen, i el compliment dels qui treballen a la pista. Ahir tant el River MoraBanc com el Peñas van pencar-hi, però un estava (molt) per sobre de l'altre.

És aquest equip un favorit a moltes coses, totes maques, d'aquesta temporada. És innegable, per molt que des de l'entitat, el cos tècnic i els jugadors parlin d'allò del partit a partit i que no hi ha rival fàcil. És clar que no hi ha un rival fàcil, però el River MoraBanc té tots els ingredients per oferir un plat de primera qualitat. El seu joc és superior i els seus jugadors, de nivell, de gran nivell, el fan, encara més, a l'abast de pocs. Ahir el Peñas Huesca ho va patir, i al descans ja perdia de 19 punts (43-24). Quim Costa, tècnic rival, va assegurar que el partit va durar «dos minuts». I tenia raó.

L'enfrontament va ser plàcid, molt plàcid, i tot i que els andorrans van començar bé, cadascú al seu lloc, estables, sense irregularitats, el Peñas mantenia el ritme, tot i el primer triple de Trias, el 2+1 de nou del pivot, la seva assistència a David Navarro que va entrar com un obús a cistella... Amb 8-7, el River MoraBanc es marcava uns primers minuts de gran defensa, de bona resolució en atac, i d'encert de jugadors com Navarro, cridats a marcar diferències. Quina versatilitat té aquest home, capaç de veure la passada perfecta, de fer un canvi de ritme descomunal i anar cap a dins, i de posar-li al joc el tempo que pertoca. Que es prega calma, doncs calma, que intensitat, doncs intensitat. I tot sota la batuta d'un sempre regular Schreiner, que tant a crescut a les ordres de Peñarroya.

Bon equip. Tant com per acabar el primer quart 18-12, sense patir, i començar el segon concentrats, però també demostrant capacitat de reacció després de rebre dos triples seguits dels aragonesos (Costa i Grigonis (22-19). Trias de jugada personal, Zengotitabengoa –amb protecció al taló d'Aquil·les– des de la línia de tres, Pablo Sánchez imitant el basc, Navarro fent de les seves... 19 per sobre al descans: 43-24. Pletòrics.

I es va acabar el partit. Tan fàcil (i tan difícil) com això. Que al final, la participació del base Éric Sánchez no sigui necessària –s'espera que pugui entrenar aquesta setmana– o que Zengotita pugui descansar –el club li donarà uns dies per recuperar-se a fons–, i que Green faci una feina d'amagat. Perquè si no estan uns, hi són els altres. És el secret del Joan. I diu que s'ha de millorar.