PUBLICITAT

Inversió d'1,5 milions al Palau de Gel per reduir la despesa energètica

  • La instal·lació amplia la seva oferta lúdica amb quads i inflables infantils
CLARA GARNICA
CANILLO

Periodic
La pista de gel del Palau Foto: ÀLEX LARA

El Comú de Canillo està elaborant un plec de bases sobre el consum energètic del Palau de Gel per tal de treure un concurs públic a principis de l'any vinent. Tal i com va reconèixer ahir el cònsol menor de la corporació, David Palmitjavila, la «problemàtica» de la instal·lació és la seva gran despesa energètica, perquè pràcticament no s'ha renovat el funcionament durant els seus 25 anys de vida. Segons va informar el cònsol, la inversió que cal fer és d'1,5 milions d'euros.

Actualment la factura representa uns 400.000 euros l'any. Amb aquest concurs públic es pretén poder-la reduir entre un 50 i un 60%. D'aquesta manera, amb el que s'estalviï els propers sis anys es podria recuperar la inversió inicial d'1,5 milions, segons va afirmar ahir Paltmitjavila.

El cònsol també va fer balanç del primer any de la nova gestió de la infraestructura, amb molta més presència comunal i sense director. Segons va assegurar, «hem tallat el descens econòmic» dels darrers anys, amb l'objectiu marcat de «tornar a buscar l'equilibri que hi havia fa deu anys».

Per aconseguir-ho, s'intenta, en aquesta nova temporada, que el Palau de Gel sigui un punt d'oci tant per als visitants com per als propis residents de la parròquia. Un aspecte, en aquest darrer sentit, «que s'havia perdut per problemàtiques d'externalització». Ara tant el restaurant com el gimnàs estan gestionats per una empresa privada.

L'encarregat del Departament d'Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, va informar ahir de les novetats d'aquesta temporada. Com per exemple, una zona infantil amb quads i inflables, que estarà a la pista de gel els diumenges a la tarda. També pensant en infants i famílies, es potencia la sala polivalent a l'edifici Perecaus per fer celebracions d'aniversaris o altres trobades.

Paral·lelament, s'augmenta el nombre d'activitats al gimnàs i se simplifiquen els abonaments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT