PUBLICITAT

La negociació pel CDI inicia la fase «més crítica»

  • Moreno dóna per tancada la polèmica i vol «treballar pel futur»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Moreno fa el discurs en motiu del Dia de la Hispanitat, ahir Foto: TONY LARA

L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Alberto Moreno, va celebrar ahir la tradicional recepció en motiu del Dia de la Hispanitat del proper 12 d'octubre. Moreno va alabar, aprofitant aquesta data, l'actual estat de les relacions bilaterals entre els dos països. Fruit d'aquestes s'està en ple procés de negociació per signar un Conveni de no doble imposició entre els dos països. L'ambaixador va assegurar que s'entra ara «a la fase més crítica», on realment es negocia i cada part realitza l'intercanvi de documents i postures.

També en el seu discurs davant nombroses autoritats, Moreno va voler fer esment a la redistribució que s'està duent a terme al sistema d'ensenyament espanyol a Andorra. Va parlar d'un gran repte, pel tancament de diversos centres, per avançar cap a un «sistema públic integrat». Va demanar els esforços de totes les parts, també del Ministeri d'Educació andorrà, per fer la transició «el més fàcil possible».

Suport a la consulta / D'altra banda, i arran de les polèmiques declaracions de Moreno assegurant que es mostrava favorable a una consulta sobiranista a Catalunya sempre que fos «dins la legalitat» i acordada amb el govern, va manifestar que vol passar pàgina perquè és un tema «que dono per tancat». «El que vull fer és treballar pel futur», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT