PUBLICITAT

¿L'últim partit al Comunal?

  • Andorra afronta l'últim partit a casa i en aquest camp, ja que per al setembre estarà llest l'Estadi Nacional
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ildefons Lima exhibint el seu caràcter, que avui es trobarà a faltar contra Romania, en el partit davant Turquia del passat 22 de març al Comunal Foto: ÀLEX LARA

Andorra afronta aquesta nit contra Romania (20.30 hores) el darrer partit com a local de la fase de classificació per al Mundial del 2014. Hauria de ser, per tant, l'últim oficial en el Comunal, ja que per al setembre, quan arrenqui el Preeuropeu del 2016, ja hauria d'estar acabat l'Estadi Nacional, la futura llar de la tricolor.

Un detall que Koldo Álvarez ignorava, i al qual tampoc no va donar importància: «No tinc ni idea de si serà l'últim però tan de bo sigui així, seria una bona notícia perquè això significaria que ja tenim el nou estadi». Sí que va donar importància el seleccionador a que sigui el primer partit de la tricolor amb Víctor Santos com a president, qui va ser nomenat fa només dos dies. «M'encantaria poder dedicar-li un bon resultat», va desitjar. D'aquest Premundial només queden el partit d'avui i el del pròxim dimarts, a Hongria.

JOSÉ, moisés, ‘ILDE', SILVA... I SEBAS / No guanya el seleccionador en ensurts de cara al partit de demà. Fernando Silva continua sense entrar en una convocatòria per decisió tècnica des del març. Era l'habitual punta d'atac de la selecció. Tampoc hi seran José Antonio per lesió en un dit –tampoc estarà per dimarts–, Ildefons Lima i Moisés San Nicolás per sanció. Aquestes ja eren baixes conegudes, i ahir es va afegir la de Sebas Gómez, que ha caigut de la convocatòria per molèsties en un turmell que arrossega des del primer partit de lliga amb l'FC Andorra, el passat 14 de setembre. Un problema altre per la punta d'atac que deixa en safata de plata la titularitat a Gabi Riera, l'únic nou pur de la llista de 18.

Malgrat tot, Koldo té la mateixa actitud que el seu predecessor, David Rodrigo, i en públic no lamenta cap baixa: «Hem de pensar en els jugadors que tenim per demà, no en els que no hi són, i donar el màxim com sempre», va assenyalar

RUBIO, LUDO I ADRI, NOVETATS / Els altres que han caigut de la convocatòria són Rivas, Fité, Xavi Andorrà, Baixinho, Xavi Vieira i Juli Sánchez. Per tant les cares noves per al partit d'avui són les de Periánez –que es preveu com el suplent de Ferran Pol–, Jordi Rubio, Ludo i Adri.

ROMANIA NECESSITA GOLEJAR / A Andorra li espera un rival amb màximes urgències. Ocupa el quart lloc en el grup D a només un punt del segon lloc que permet la repesca. Segons Koldo «si suma els sis punts que queden en joc jugarà el Mundial de Brasil» però el cert és que el combinat que dirigeix Victor Piturca sap que l'average pot acabar sent decisiu i el seu seleccionador va somiar: «A veure si som capaços de marcar set o vuit gols». Koldo va respondre: «Aquesta és la seva opinió. Nosaltres intentarem que les grans diferències que hi ha entre els dos equips siguin mínimes a la gespa» alhora que va augurar un fort inici del rival: «Buscaran un gol ràpid, com tots els equips. Això no és nou per nosaltres».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT