PUBLICITAT

Bellver acollirà un congrés internacional sobre els isards

  • No es fa cap trobada com aquesta des de fa 25 anys
EL PERIÒDIC
BELLVER DE CERDANYA

Periodic
Una cabana d'isards Foto: EL PERIÒDIC

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, conjuntament amb el Servei d'Ecopatologia de la Fauna Salvatge de la UAB i la Fundació World Nature organitza, el 24 i 25 d'octubre a Bellver de Cerdanya el 2on Rupicapra Symposium. Aquesta reunió internacional posarà en contacte científics, professionals de la gestió de la fauna, caçadors i naturalistes d'arreu del món per identificar quines són les necessitats en el camp de la biologia, la sanitat, el seguiment i la gestió dels isards a Europa. Alhora, es podran conèixer els darrers avenços en la recerca, conservació i gestió de llurs poblacions.

El programa científic del congrés inclou quaranta presentacions de treballs d'Aùstria, Eslovènia, Espanya, França, Itàlia, Suïssa i Catalunya.

A més, amb el lema Connectar les persones per establir una agenda de recerca per fer front als canvis globals, s'estudiaran els canvis provocats per modificacions al paisatges i els ecosistemes alpins on viuen de manera estricta aquests animals sensibles a qualsevol modificació.

El Departament també ha programat dues conferències d'accés lliure que permetran mostrar aspectes més generals com els beneficis de la carn de caça i la gastronomia de l'isard, i com els efectes del canvi climàtic són enregistrats per les glaceres.

El primer simposi sobre el gènere Rupicapra es va celebrar a Eslovènia fa 25 anys. Des de llavors, només s'han celebrat reunions com les d'Osca el 2003 o les de Benasc el 2011, on es van abordar problemes locals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT