PUBLICITAT

Ser als Jocs és possible

  • La biatleta és «la primera de la llista d'espera» per ser a la cita olímpica de Sochi, però s'ha d'esperar
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La biatleta Laura Soulié, ahir a la botiga Jorma de Sant Julià Foto: TONY LARA

Quan es parla dels Jocs Olímpics de Sochi 2014 el pròxim mes de febrer, la presència de Laura Soulié en la modalitat de biatló està marcada amb un interrogant. La qüestió es resumeix en què hi són classificades les 27 millors seleccions, i Andorra és la 28a gràcies als punts que l'andorrana ha aconseguit, evidentment tota sola. «Històricamen», va dir ahir el director tècnic de la Federació d'Esquí (FAE), Carles Visa, «sempre han entrat més corredors en les llistes definitives» perquè sempre hi ha alguna baixa. No una ni dos, sinó més. Així doncs, les opcions de Soulié per ser olímpica als Jocs de Rússia són altes, tot i que des de la FAE es parli de prudència perquè no tenen cap confirmació. La data límit, per això, és el 31 de gener. Els Jocs comencen el dia 7 de febrer.

Només que falli una corredora d'una selecció que en pugui portar quatre, per exemple, Soulié ja seria a dins. És tan fàcil com això, però encara no hi ha cap novetat, tot sigui que, evidentment, encara no ha començat la temporada. «Jo faré tot com les franceses que van als Jocs», va dir Soulié ahir en roda de premsa, «i faré les estades amb elles». La pretemporada de l'andorrana, de fet, ha estat vinculada a l'equip de biatló de França, amb dues concentracions durant l'estiu, una a Noruega i l'altra a Itàlia. «És la primera de la llista d'espera», va confirmar Visa. «Estem confiats que podrà anar als Jocs», va assegurar el director tècnic, que va qualificar de «bastant probable» la participació de la biatleta a Sochi. De fet, el calendari de la temporada 2013-2014 de Laura Soulié està emmarcat en dos fronts: un, les diferents Copes del Món –IBU World Cup–; i dos, els Jocs.

LA LLISTA DE 27 OLÍMPICS / La llista dels 27 nacions que són per davant d'Andorra i Laura Soulié i que sí tenen places per als Jocs de Sochi està encapçalada per Noruega, Ucraïna i Rússia. Després, la llista segueix amb Alemanya, França, Bielorússia, Polònia, Eslovàquia, Itàlia, Suècia, República Txeca, Estats Units, Canadà, Kazajstan, Finlàndia, Suïssa, Àustria, Estònia, Japó, Xina, Eslovènia, Bulgària, Romania, Lituània, Gran Bretanya, Corea i Letònia.

Darrere de l'equip de Letònia, que suma 576 punts, Andorra amb 356. L'equip de Noruega és el més destacat amb 2.279 punts. Cal destacar que, obviament, Soulié no suma cap punt de la prova de relleus, i que Espanya és just al darrera d'Andorra, en la 29a posició, amb 279 punts.

CANVIS DE PROFIT EN PRETEMPORADA / L'estiu ha vist una Laura Soulié en una altra dinàmica de preparació. «He fet bastant musculació, i sobretot esquí de rodes, quan abans feia més curses de muntanya», va dir. «Hem treballat sobretot el físic, però també amb França cada dia el tir i la tècnica». L'andorrana va destacar de les sessions amb l'equip de França que no és el mateix que «entrenar sola, perquè si no t'adorms una mica».

«PENSO QUE PUC MILLORAR» / «Respecte a l'any passat, sempre es pot millorar, i penso que puc millorar», va manifestar l'andorrana, que va destacar que l'objectiu és «més de temps que no de posicions» en la Copa del Món: «Estava en un 8-9% respecte a la primera, i espero ara ser en el 7-8%, que ja significa molt en temps».

LI AGRADA EL CIRCUIT DE SOCHI / Cal destacar de la roda de premsa d'ahir la il·lusió que desprenia Soulié en parlar del circuit de Sochi on seran els Jocs: «El canviaran una mica, però serà en altitud, a 1.500m, amb moltes pujades i baixades bastant tècniques. Això m'agrada».

NOU PROVES DE LA COPA DEL MÓN / La IBU World Cup compta aquest any amb nou proves. La primera s'inicia el 22 de novembre a Oestersund (Suècia), tot i que la primera cursa serà el dia 24. Després el calendari envia les biatletes a Àustria. Hochfilzen acollirà la 2a prova des del 3 de desembre, mentre que la 3a serà a França, a Annecy-Le Grand Bornand, des del dia 9. A partir d'aquí, una petita aturada per reprendre's just l'1 de gener a Oberhof (Alemanya). Més tard, la 5a cita mundialista arribarà del 6 al 12 de gener, sense sortir d'Alemanya, a Ruhpolding, mentre que la 6a serà a Itàlia, a Antholz-Anterselva, del 13 al 19 de gener. Aquesta serà l'última abans dels Jocs Olímpics de Sochi.

Una vegada finalitzi la cita olímpica a Rússia, la IBU World Cup es traslladarà a Eslovènia en la seva 7a prova: del 3 al 9 de març, a l'estació de Pokljuka. Gairebé sense descans, la 8a tanda de curses seran a Kontiolahti (Finlàndia), del 10 al 16, per tancar la Copa del Món amb la 9a cita a Noruega, a Oslo Holmenkollen, del 17 al 23 de març.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT