PUBLICITAT

El primer centenari de la carretera presideix el Roser de Sant Julià

  • La fira dedicada al tabac mostrava com s'elabora el producte
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una cigarrera mostra al públic com es fan els puros enrotllant les fulles de tabac, ahir. Foto: TONY LARA

el barri de la Rocacorba de Sant Julià de Lòria va acollir ahir diumenge, la Fira del Roser que enguany homenatja el centenari de la carretera de la Seu d'Urgell a Andorra, i per tant, també el copríncep Bisbe Benlloch que la va fer construir. Com a reconeixement, l'acte d'inauguració va estat presidit per una reproducció de l'arc fet amb caixes de tabac que es va fer construir fa cent anys amb motiu de l'arribada de la carretera, i per on va passar el copríncep. A la fira, dedicada al tabac, també s'hi va poder veure exposicions i demostracions de com s'elabora aquest producte. El conseller d'Agricultura i Social de Sant Julià de Lòria, Carles Àlvarez, va ser l'encarregat d'inaugurar la Fira del Roser, que per segon any dóna el tret de sortida a la temporada de fires de la parròquia, va informar l'ANA.

A partir d'aquest diumenge, tots els primers diumenges de mes Sant Julià de Lòria tornarà a celebrar alguna fira. Aquest any s'ha aprofitat l'esdeveniment per retre homenatge al copríncep Bisbe Benlloch, que fa 100 anys va fer construir la carretera de la Seu d'Urgell a Andorra. Per recordar-ho s'ha fet una reproducció de l'arc que es va construir aleshores, amb caixes de tabac, per on va passar el copríncep.

A més, en sintonia amb això i també per posar en valor un producte important per a la parròquia, la fira va comptar amb una exposició d'eines i materials d'època per a l'elaboració del tabac, i també demostracions. Àlvarez va explciar que en aquesta ocasió «hi han participat entre una setantena i una vuitantena de parades, i com ja és habitual, els visitants han pogut comprar el tiquet de cinc productes de la fira». D'altra banda, en motiu de l'homenatge al copríncep Bisbe Benlloch, entre els assistents a la inauguració de la fira es va poder comptar amb el representant del copríncep episcopal Josep Maria Mauri. Evidentment, també hi van assistir els cònsols de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i els lauredians Gilbert Saboya, ministre d'Afers Exteriors, Ladislau Baró, president del grup parlamentari demòcrata i Roser Bastida, consellera general.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT