PUBLICITAT

Premi al gos més guapo

  • Gossos campions d'Europa i del món participen al primer concurs de bellesa canina organitzat al país H Es valora la salut i la imatge
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una dona fa desfilar el seu gos i en mostra les habilitats, ahir durant el concurs Foto: TONY LARA

Desfilada de models a l'envelat del Parc Central. Però models de quatre potes. Més d'un centenar de gossos competien en el primer concurs de bellesa canina organitzat a Andorra.

L'organització va mostrar-se satisfeta per la resposta obtinguda, valorant que la participació de més de 100 cans és una «xifra bastant interessant». La presidenta de l'Associació Cinòfila del Principat d'Andorra, Ana Jagtiana, va valorar també «el suport que estem rebent de gent que competeix en mundials i europeus»

I és que en aquest esdeveniment hi havia gossos campions d'Espanya, d'Europa i del món. El suport rebut per aquests propietaris significa «tot un honor» per a l'Associació Cinòfila del Principat d'Andorra, segons va assegurar Jagtiani.

El primer que valora el jurat és l'estat de salut i que l'animal estigui ben cuidat. «Aquestes coses es tenen molt en compte perquè és un dels objectius», va afirmar a l'ANA Jagtiani. I després es puntua que s'acostin el més possible a l'estàndard de cada raça, i aquells amb les millors aptituds i caràcter passen a la final.

Els gossos primer competien dins la seva pròpia raça i després amb d'altres dins un grup. Hi havia fins a deu grups i els tres millors exemplars de cadascun d'ells van passar a la final i ja amb un premi assegurat. A la final, al best in show, s'escollia el millor gos o el gos perfecte, per dir-ne d'alguna manera.

També van rebre premis el millor baby, el millor cadell, el millor exemplar jove, el millor adult i el millor veterà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT