PUBLICITAT

Una exposició commemora els 50 anys de l'Orfeó Andorrà

  • Entre les instantànies s'hi podrà veure la de la primera actuació, el 1964
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'Orfeó Andorrà celebra aquest any el seu 50è aniversari. Per commemorar l'efemèride, demà s'inaugura al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna una exposició de fotografies que resumeixen les cinc dècades de la seva existència.

Entre les instantànies s'hi podrà descobrir imatges de la primera actuació de l'Orfeó, l'any 1964, i de les aparicions en públic de l'agrupació coral en diverses manifestacions culturals de l'època, com les cantades al teatre del Centre Moral i Recreatiu d'Andorra la Vella, en caus d'art i en concerts, i de les sortides del grup de cantaires fora del país.

La inauguració de la mostra es farà demà, a les vuit del vespre, al vestíbul de la Llacuna, amb l'assistència dels membres de la junta directiva, dels cantaires actuals i de part dels més 80 excantaires de l'Orfeó que s'han pogut localitzar, i amb la presència de la cònsol de la parròquia, Rosa Ferrer.

Posteriorment, el proper dissabte se celebrarà un sopar de gala confraternal, en commemoració dels 50 anys de l'Orfeó Andorrà, amb l'assistència d'autoritats comunals.

MÉS DE 300 CANTAIRES / El naixement d'aquesta mítica formació coral es remunta a l'any 1963, quan una trentena de joves de la parròquia, motivats pel cant, van decidir fundar un orfeó, amb el suport del mestre Joan Roure i Jané, qui en va assumir la direcció durant més de 27 anys. Al llarg dels seus 50 anys d'existència ha comptat amb més de 300 cantaires de totes les edats.

Amb motiu de la celebració del 25è aniversari, l'Orfeó va gravar un disc, amb l'acompanyament musical de l'orquestra La Principal de la Bisbal, de temes populars andorrans i catalans. També va editar un altre disc, amb l'enregistrament de l'himne nacional i de l'himne de la bandera, a iniciativa del Comú d'Andorra la Vella.

Després que el mestre Joan Roure –l'alma mater de l'Orfeó– n'abandonés la direcció, el va succeir durant tres anys Josep Maria Pampliega. El 1994 el mestre Josep Puig i Martell es va posar al capdavant de la formació i encara continua dirigint-la.

Els darrers anys, l'Orfeó s'ha significat molt especialment per les seves actuacions internacionals. Les més rellevants han estat a l'Auditori Enric Granados de Lleida, el 2006. L'any 2007, a la catedral de l'Alguer i el 2008 a Mallorca; A la Casa de la Música de Viena l'any 2009 i a Lisboa, el 2010, al Palácio Foz. El 2011 va actuar a la Sorbonne, a París.

El 29 d'octubre actuarà a la seu del Consell d'Europa, i per cloure l'any de celebracions oferirà el Concert del 50è Aniversari, el 30 de novembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT