PUBLICITAT

Purito se situa líder del rànquing mundial en vèncer a Lombardia

  • El resident ataca a la mateixa rampa que al 2012, quan ja va guanyar, i ningú no el pot seguir la roda
EL PERIÒDIC
LECCO

Periodic
Purito, en el moment del seu atac, ahir a Villa Vergano, amb Pozzovivo, Martin, Valverde i Majka al darrere Foto: AFP / LUCA BETTINI

La pujada de Villa Vergano va ser on al 2012 Joaquim Purito Rodríguez va sentenciar el Giro de Lombardia –avui, Il Lombardia–, i on ahir ho va tornar a fer. El corredor resident va atacar on havia de fer-ho i on tothom esperava que ho fes, cosa que dóna molt més valor al fet que ningú, tot sabent les seves intencions, pogués agafar-li la roda. A poc més de 10km per al final a Lecco, Purito va marxar tot sol en una rampa del 19%, amb l'espanyol Alejandro Valverde a pocs segons al darrera, i va sumar una nova victòria de prestigi i 100 punts a la classificació del rànquing mundial de la UCI World Tour, el que l'atorga un total de 607 i supera així qui era líder fins ahir, el britànic Chris Froome (587). «Obviament, hagués estat més especial si hagués guanyat amb el mallot de campió del món», va dir tot recordant la derrota de una setmana enrera a Florència, «però en ciclisme i en l'esport és necessari deixar fora les derrotes i mirar endavant».

Sota unes condicions similars a les de 2012, tot i que amb menys pluja, de mica en mica van anar caient rivals –ahir només van finalitzar 54 dels 195 ciclistes, un 72% d'eliminats, prova de la duresa. «Tot el que faig ho faig amb molt treball. Sé quant costa guanyar i el que aporta a l'equip», va dir ahir en declaracions a la RAI (televisió pública italiana). «Vull agrair als meus companys el treball de tot el dia», hi va afegir. Il Lombardía, que arriba just una setmana després del Mundial que va perdre el resident a Florència, és la carrera que marca l'adéu a la temporada tot i que resta el Tour de Pequín. Puntuar de cara al rànquing mundial és fonamental. Froome no hi va ser, amb problemes de salut –l'esquena, segons algunes fonts–, i és dubte si anirà a la Xina o no. Purito espera les decisions, perquè tant el britànic com Valverde, en cas de vèncer a Pequín (100 punts), tenen a tir els 607 del resident.

Froome era el màxim favorit en aquesta classificació gràcies a la victòria al Tour de França, però Purito sembla ser el més regular: 2on a la Lieja-Bastogne-Lieja, 6è a la Flecha Valona –va guanyar el seu company Dani Moreno–. 2on en la Volta a Catalunya, 5è en Tirreno Adriàtic, 3r al Tour i 4t a la Vuelta a Espanya.

Ahir a Il Lombardia també van córrer els residents i companys del Katusha, Àngel Vicioso, que es va retirar després d'una gran feina, i Dani Moreno, que va acabar 6è donant temps (55s) al gran grup.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT