PUBLICITAT

Andorra punta de llança del català

  • Màrius Serra inaugura el curs amb un recorregut en to d'humor pel significat dels números des del zero fins al 25, en commemoració de l'efemèride d'ahir
L. F. M.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'escriptor, Marius Serra, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El centenar d'assistents ahir a l'acte oficial d'inauguració del curs acadèmic 2013-2014 de l'Universitat d'Andorra van poder gaudir de la conferència inaugural a càrrec de l'escriptor català Marius Serra. Pentaicosàedres? (una reflexió lingüística sobre el 25) per celebrar els 25 anys, amb 25 minuts i 25 segons. Aquest és el temps que va durar la conferència de Màrius Serra, un recorregut en to d'humor pel significat dels números des del zero, «a l'esquerra», fins arribar al 25, en commemoració de l'efemèride d'ahir... Tot i que al número dos ja parlava de «tocar el dos». Abans de començar la ponència Serra va explicar que «sovint, des d'una perspectiva de l'ensenyament se separen les xifres i les paraules, i en realitat de cultura només n'hi ha una».

Així doncs, l'escriptor va afegir que «val la pena fer èmfasi en els valors culturals des d'una òptica universitària», sobretot tenint en compte que «vivim en uns moments en els quals el català rep missatges molt inequívocs d'animadversió», com a les illes balears o amb «situacions tan esperpèntiques com el LAPAO a la Franja de Ponent». Serra va concloure que «és obvi que la d'Andorra no és la mateixa situació que la dels altres territoris de parla catalana i en aquets sentit, és punta de llança i és remarcable el fet que existeixi».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT