PUBLICITAT

La capital vol implantar la figura d'un agent d'igualtat

  • L'any vinent se celebrarà una trobada per parlar del tràfic de persones
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer conversa amb les participants al comitè sectorial, ahir. Foto: ANA / M.T

una de les idees que es van tractar durant el 8è Comitè Sectorial d'Igualtat d'Oportunitats de l'UCCI és la creació d'un agent d'igualtat dins dels municipis, una figura de la qual ja disposa l'Ajuntament de Madrid, tal i com va informar ahir l'ANA. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va considerar que és una «idea genial» i es va comprometre a treballar perquè pugui ser una realitat al Comú en el futur, «un cop s'hagi vist l'abast que té i si és en benefici de les polítiques d'igualtat».

Durant les reunions del comitè sectorial també es va parlar de la necessitat de reforçar els marcs jurídics perquè les polítiques d'igualtat siguin perdurables, i de la importància d'anar més enllà del concepte de gènere per tal de poder parlar d'igualtat efectiva en tots els camps. ja que, segons Ferrer, es tracta d'una qüestió de drets humans. En aquest sentit, la cònsol va recordar que al pressupost del Comú ja es parla de la igualtat com a eix transversal.

nous reptes/ El director general de l'UCCI, Fernando Rocafull, també va destacar les experiències que han pogut conèixer de països centreamericans a nivell de tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual, i es va acordar celebrar una segona reunió de la xarxa de ciutats iberoamericanes sobre aquesta matèria l'any vinent, per veure com poden ajudar a millorar aquestes situacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT