PUBLICITAT

El River afronta amb prudència el debut a la pista de l'Ourense

  • El tècnic Joan Peñarroya assumeix que el seu equip no arriba rodat per les dificultats de la pretemporada
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Trias, l'últim i destacat fitxatge del BC River Andorra per a aquesta temporada Foto: ÀLEX LARA

Els aficionats al bàsquet, que són molts en els últims anys gràcies al BC River Andorra, viuen avui (19.00, Febtv) un primer contacte amb la lliga regular de la LEB Or, on el conjunt andorrà és a les travesses entre els favorits, però on sempre hi ha el dubte de les primeres jornades. Saber com respiren els equips és la primera qüestió que resoldrà aquesta jornada inicial en la que el bloc que dirigeix Joan Peñarroya visita la sempre difícil pista del Pazo dos Deportes Paco Paz d'Ourense. El COB s'ha reforçat bé, i el tècnic català avisa del potencial del rival. Prudència és la paraula que resumeix aquesta primera jornada.

El matx posarà sobre el parquet totes les noves cares. Per part andorrana, Green, Zengotita, Gerbert, Navarro i especialment Jordi Trias. «Ha sigut una pretemporada un pèl especial, sense continuïtat, per petites lesions i per la tardana incorporació de Trias», va manifestar ahir abans de viatjar el tècnic. Qui serà dubte és el base andalús Éric Sánchez, que aquesta setmana durant un entrenament va patir un cop al canell i té un problema encara per determinar exactament, tot i que es tracta d'un lligament. «És dubte», va confirmar Peñarroya sobre el jugador, que ahir a la roda de tirs amb què acabava l'última sessió abans d'iniciar el viatge, s'ho mirava des de la banqueta. Amb tot, Sánchez va viatjar amb l'expedició.

Aquesta ha estat l'única setmana que l'equip ha tingut «continuïtat» en les sessions de treball. Peñarroya veu clar que hi ha marge de millora i que el seu equip no arriba en el millor moment: «Preparats estem per optar a la victòria, però un té la sensació que estem un pèl verds». En tot cas, vaticina un matx amb «energia» perquè sent el primer partit de la temporada, «tothom té ganes de fer-ho bé». Així mateix, el xoc entre Ourense i River Andorra posarà a la pista «jugadors sòlids i experts», i és per això que el tècnic considera que serà un partit atractiu per al públic que omplirà el pavelló gallec.

«ÉS TEMPS PER PENSAR EN NOSALTRES» / Peñarroya, que sempre desglossa el rival fil per randa, ahir va destacar que, com que és aquest un primer test, «encara és més important pensar en nosaltres que en el rival». Això no vol dir, però, que el treball d'anàlisi al rival s'ha fet com sempre a consciència: «Ells tenen jugadors nous, però nosaltres en tenim set també. El seu és un equip per optar a tot, amb Rivero, Huertas, Morentín, Julio...». Peñarroya només pensa que al davant tindran un os molt dur, perquè és un club «històric, per la seva afició i perquè l'equip està fet per lluitar per tot», va insistir sobre el potencial del rival.

EL RIVER, AMB UN ALTRE ROL / La realitat d'aquesta temporada és ben diferent a la de la campanya anterior, quan el River es presentava a les pistes rivals com un equip més i amb una sensació global que algun dia hauria de caure. Al final, va completar una temporada de somni a la que només li va faltar l'ascens a l'ACB, perdut en l'última jornada de la Lliga regular contra el Burgos i després en la final del play-off contra el Lucentum. En aquest inici de temporada, tots els rivals el posen entre els favorits a l'ascens, perquè s'ho han guanyat. «El nostre tarannà», va dir ahir Peñarroya, «és afrontar el dia a dia, i no ha de canviar». Semblant va ser el discurs del capità de l'equip, Pablo Sánchez: «L'objectiu segueix sent anar jornada a jornada». Per al jugador càntabre, els favorits són «Burgos, Palència, Melilla o Breogán». El River tindrà alguna cosa a dir.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT