PUBLICITAT

Reunions entre els cònsols per unificar una postura per dilluns

  • Ferrer: «Vull creure que la voluntat és negociar; si parlen d'imposicions ja parlem d'una altra cosa»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Minguillón i Ferrer, minuts abans d'iniciar la sessió de Consell de Comú, ahir Foto: TONY LARA

Els cònsols de les set parròquies han fet un pacte tàcit per no posicionar-se públicament sobre la decisió del Govern de congelar-los les transferències cara l'any vinent. El pacte es va fer durant el dinar a Naturlàndia posterior a la reunió de cònsols, i posterior també a les manifestacions públiques de la cònsol de Sant Julià, Montserrat Gil –en contra–, i de la cònsol d'Escaldes, Trini Marín –a favor. A partir de llavors, silenci. També el va mantenir la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, durant la sessió de Consell de Comú celebrada ahir. Únicament va informar que s'estan mantenint reunions entre els cònsols per intentar arribar a dilluns –data de la reunió convocada pel Govern–, amb una postura unificada. A més, Ferrer va afegir que també n'ha de parlar amb els companys de corporació i fer números. Ja va avançar però, que amb la congelació de les transferències Andorra la Vella deixarà d'ingressar un milió d'euros que li pertocarien per llei.

La cònsol de la capital, i malgrat que dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, rebutgés parlar-ne, va manifestar ahir que vol creure que «la voluntat» és de negociar entre les dues parts. «Si parlen d'imposicions, ja estem parlant d'una altra cosa», va afegir. Ferrer va assegurar que encara els falta informació i que serà durant aquesta reunió convocada per dilluns que el Govern els hi ho haurà d'acabar d'aclarir.

Les declaracions de la cònsol de la capital van venir posteriorment a l'exposició del tancament pressupostari del primer semestre de l'any. Un tancament que com la majoria de corporacions presenta superàvit, en el cas d'Andorra la Vella de 2,6 milions d'euros, amb uns ingressos de 16,5 milions d'euros i unes despeses de 13,9. Cinca havia exposat dimecres que un dels motius d'aquests exercicis positius són els 52 milions d'euros en transferències d'aquest 2013, la xifra més elevada des que va entrar en vigor la Llei de transferències.

Noves instal·lacions a final d'any / Però Ferrer va parlar d'altres motius: «una gestió molt acurada» també en previsió que aquest segon semestre les despeses augmentaran. Ja va avançar que tant la liquidació del tercer com del quart trimestre seran negatives degut al trasllat de les dependències comunals cap al nou edifici contigu al Consell General.

En aquest sentit, ahir es va informar que el comú estima en 120.000 euros el cost del mobiliari de les noves dependències comunals. S'ha obert un concurs nacional per adjudicar el subministrament. Ferrer va informar que si no hi ha incidències d'última hora, entre el novembre i el desembre podran iniciar el trasllat.

Les noves dependències impliquen d'altres despeses com la renovació de material i la millora de la gestió informàtica comunal, pel qual ahir es va contractar a una empresa, que donarà suport al Comú fins al 2016 per un import de 406.000 euros. Aquesta gestió externa no comportarà en cap cas la reducció del personal actual del Departament d'Informàtica.

Malgrat tota aquesta inversió, Ferrer va assegurar que la previsió és finalitzar l'any «en positiu», un fet que permetrà eixugar una mica el deute de la corporació de la capital. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT