PUBLICITAT

La cadira de Vila, buida

  • El conseller no assisteix al Consell H Torralba diu que si és declarat culpable «ha de dimitir»
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment del Consell de Comú ahir, amb la cadira de Vila buida. Foto: TONY LARA

No se l'esperava al Consell de Comú d'ahir. El conseller Josep Vila, processat per un presumpte delicte d'exhibicionisme, va avisar per telèfon a Ferrer de la seva absència en la sessió. Però no li va informar de res més, segons va assegurar la cònsol.

La prudència va ser la tònica general en les declaracions tant de la majoria com de la minoria en relació a aquest afer. És la justícia qui ha de decidir, no els polítics, van coincidir en afirmar. Només el conseller de Demòcrates per Andorra i secretari general del partit, Carles Torralba, va parlar de la necessitat de dimitir, sempre i quan sigui declarat culpable dels fets. «Si ha de dimitir és cosa d'ell. Que la justícia treballi. Si hi ha culpabilitat no hi haurà cap més remei que dimitir», va manifestar.

La socialdemòcrata Dolors Carmona va recordar que els polítics «no són la justícia» i que la decisió de si ha de dimitir o no, «és personal». Per la seva part, la cònsol Rosa Ferrer, que va tenir un contacte molt directe amb Josep Vila durant l'anterior mandat quan era cònsol menor, va limitar-se a exposar, a part de la trucada rebuda dimecres, que és «una qüestió que està en mans d'un procediment judicial».

Al matí, el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va indicar que la decisió de deixar o no el càrrec de conseller de Comú «és personal» de Vila, però que si es demostra que és innocent no té perquè prendre-la.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT