PUBLICITAT

88 fitxatges i 97 baixes

  • Els 14 clubs de la segona categoria espanyola només han mantingut a 59 jugadors en les seves plantilles i hi ha 4 canvis d'entrenador
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El River Andorra va renovar ahir per escrit i per un any un nou acord de patrocini amb Naturlàndia. Foto: TONY LARA

Aquesta vespre, a les 20.30 hores, arrenca l'Adecco Or 2013-2014 a Navarra amb el Planasa-Ford Burgos –el River jugarà demà a les 19.00 hores a Ourense– després d'un estiu mogudíssim en la confecció de les plantilles.

Els números així ho certifiquen. Els catorze clubs de la segona categoria del bàsquet espanyol han efectuat 88 fitxatges, s'han produït 97 baixes i tan sols 59 jugadors continuen al seu club. Les mitjanes evidencien la tendència al canvi de cromos: 6,07 altes per equip, 6,93 comiats/fi de contractes i 4,21 continuïtats.

El River està una mica per sobre d'aquest promig: 7 cares noves, 5 renovats o amb contracte en vigor i 7 baixes. Això sí, és un dels sis clubs que mantenen l'equilibri en entrades i sortides, juntament amb Burgos, Lugo, Lleida, Clavijo i Oviedo. El que més desajustos és el Corunya amb 7 altes i 10 baixes, per la qual cosa té la plantilla més curta de la categoria, amb vuit efectius, tres menys que el curs passat; per darrera hi ha el Peñas Huesca amb dos menys, seguit per Palencia, Barça B, Navarra, Ourense i Melilla amb un menys; l'únic que ha tingut més entrades que sortides és el Clínicas Rincón amb dos fitatges i una baixa. I pel que fa a les continuïtats és el filial blaugrana el que ha mantingut més jugadors amb 10, seguit per Clínicas Rincón amb 7. Corunya i Ourense són els més revolucionaris en aquest aspecte, ja que només han mantingut un jugador.

En les banquetes s'han produït quatre moviments: al Corunya s'ha substituït Antonio Herrera per Tito Díaz; al Barça B, Borja Comenge (Manresa) per Aleix Duran (Sant Nicolau); a Ourense Rafa Sanz per l'ex del Melilla Gonzalo García de Vitoria i l'al·ludit Melilla ha escollit com a recanvi a Alejandro Alcoba (Novaschool).

En total, el mercat ha deparat a vuit jugadors un forat en l'ACB, mentre que sis de l'elit han vingut a parar a Or. El River sí mana en aquest aspecte, sent l'únic en saldo positiu: ha marxat Dani Pérez a Fuenlabrada, però han vingut Trias (Joventut) i Navarro (Valladolid).

ANÀLISI UN PER UN / El Burgos, tot i no tenia diners per pujar a l'ACB després de ser el campió de la temporada regular 2012-2013, sí que n'ha trobat per construir un altre equip campió. I és temible. Sikma (CB Canàries) és la baixa més destacada amb la de Dani López entre d'altres, però per contra s'han reforçat amb Sàbat, Bas, l'ex del River Maresch, Peña i el jugador més desitjat de la categoria: Taylor Coppenrath.

Palència ha donat un pas endavant amb l'experiència de Moncasi o Rejón i el talent dels Barbour, Feliu i Abouo. També el Breogán millora les prestacions mantenint el desequilibrant Diouf i rodejant-lo ambel base Dani Rodríguez, els exteriors McGee i Almazan, i el jove Palsson.

Clavijo ha mantingut el talent dels seus bases, Arévalo i Uri, i el de Galarreta, que formarà una línia exterior temible amb Ott i l'americà Hall. L'Ourense, primer rival del River, difícilment podia empitjorar el fracassat projecte del curs passat. Ha donat onze baixes i n'ha fitxat deu jugadors de talent com Rivero, González, Huertas, Morentin i el sostre de 2,16 metres que prové de la lliga japonesa Jared Carter.

Melilla hauria de ser un altre a tenir en compte amb fitxatges a base de talonari. L'equip amb més pressupost de la categoria ha pogut renovar Almazan, que tindrà en l'exterior a Narros, Brothers, Pino o fins i tot Durley i a la pintura Wright, Busma o Manzano. Un equip complert i compensat com el Clínicas Rincón. El vinculat de l'Unicaja de Màlaga és, després del Barça B, el que més jugadors ha mantingut però és que a sobre s'ha reforçat amb dos veterans referents com Guillén –màxim anotador de la història de l'Adecco Or– i Francis Sánchez –el que més punts va anotar el curs passat en la categoria. Per si això és poc ha caçat als internacionals sub-20 Alberto Díaz i Pep Bozas, a més del fill de Sabonis, Tautvydas, que amb 17 anys ja està cridat a ser un futur NBA.

Sembla que ha perdut potencial el Lleida, que ha renovat gairebé el 100% de la plantilla amb un canvi de cromos que sembla no ser prou satisfactori: ha fitxat el fill de Llorente, Sergio, i d'altres com el veterà Alzamora o l'americà Vinson però ha perdut massa potencial, igual que un Peñas que a sobre de qualitat, ha perdut en quantitat tot i que manté al tècnic Quim Costa i això el converteix en un equip difícil de doblegar.

Corunya, més que donar un pas enrere amb l'adéu de Sonseca, Zengotita o Suka, serà una incògnita pels bons substituts: Haanpää, Cain, Ogirri, Castro i Cabanas. Segurament donarà que parlar igual que el Barça B amb els seus joves talents i el Navarra, un dels tapats d'Or. La gran incògnita serà, com el River de l'any passat, el recent ascendit Oviedo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT