PUBLICITAT

Cyril Despres, a Perú com al Dakar

  • El resident competeix al Desafío Inca per provar la Yamaha a les dunes i en altitud
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Despres, a la dreta. Foto: EL PERIÒDIC

El Dakar és el gran objectiu d'un Cyril Despres que, nouvingut a Yamaha, fa front a una temporada en què bàsicament la feina és la de la posada a punt de la seva YZF 450. Com que les hores de competició són importants, i sumar quilòmetres i situacions límit són fonamentals per saber com respondre amb la nova maquinària, el pilot resident va decidir que el Desafío Inca de Perú era la millor opció per polir detalls de conducció i resposta de la moto abans de la cita més important de la temporada.

Des d'ahir, el Desafío Inca va arrencar amb Despres a la línia de sortida i motivat en millorar les prestacions de la Yamaha YZF 450: «Amb el Dakar molt a prop, octubre és l'últim mes per provar les motos en un entorn de carrera i teníem dues opcions: venir a Perú pel Desafio Inca, o córrer al Marroc. És evident que molts dels meus ‘col·legues' que competeixen en el Campionat del Món han apostat pel Marroc, però sent el Dakar el meu objectiu em semblava obvi escollir Perú». Segons Despres, a Perú «no hi ha una altra cosa que més que dunes i és important per a mi veure com es desenvolupa la moto en una sorra similar a la qual trobarem a principi del proper any. També ens dóna l'oportunitat de dur a terme proves a gran altitud abans de la carrera». Ara bé, les experiències en competició amb la Yamaha nova es redueixen pràcticament al continent americà. A principis d'agost, Despres hi va ser al Ral·li Dos Sertoes, «però hi havia poques dunes».

Precisament arran del Dos Sertoes l'equip de Yamaha ha treballat de valent per polir els detalls a la moto que Despres va detectar com a millorables pensant en el Dakar. És el resident un detallista, un home que analitza cada peça de la seva moto i vol el millor per la competició. Amb tot, al Desafío Inca no tindrà les modificiacions que va demanar. Per simplificar la logística «tot el possible», segons Despres, l'equip ha enviat a Perú la moto que es va utilitzar a Brasil, i «per aquest motiu gairebé cap de les millores en les quals hem estat treballant des de llavors estaran en la moto a Perú», hi va afegir Despres, que durant les últimes setmanes ha estat al Principat entrenant el fons físic amb sortides en bicicleta.

«Confio que la lleugeresa de la Yamaha i l'herència del moto-cross», va afirmar el pilot francès abans de la primera etapa, «facin que aquesta carrera sigui competitiva i divertida».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT