PUBLICITAT

El ministre Margallo no descarta destituir l'ambaixador a Andorra

  • El diplomàtic va defensar una consulta «legal» a Catalunya
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
L'ambaixador espanyol, Albert Moreno Foto: TONY LARA

El ministre espanyol d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel Garcí-Margallo, no va descartar ahir cessar l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Albert Moreno, després que el diplomàtic es mostrés a favor de celebrar una consulta legal a Catalunya sobre la permanència o secessió de Espanya, informa Europa Press .

En declaracions als mitjans de comunicació, després d'inaugurar una exposició a la Casa d'Amèrica sobre el descobriment del Pacífic, García- Margallo es va limitar a contestar quan se li va preguntar per aquest assumpte que «les decisions es publiquen quan s'adopten i això es fa en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE )» .

Moreno és a prop de complir (al gener ) els tres anys que solen estar destinats els diplomàtics al capdavant d'una ambaixada . En una entrevista publicada pel Diari d'Andorra, l'ambaixador va defensar que, arribats al punt en què estem, a Catalunya hauria de poder fer-se una consulta «legal « sobre la permanència o no a Espanya . I si en aquest referèndum, l'opció de la independència aconseguís un suport del 65%, caldria «acceptar « aquest resultat. «Si no, no seríem demòcrates», va afegir.

En aquesta mateixa conversa el diplomàtic espanyol es defineix com «internacionalista», «ni molt espanyol, ni molt català, ni molt res» .

Exassessor de Montilla / Moreno, barceloní de 59 anys, va ser assessor internacional del president català José Montilla. Llicenciat en Ciències de la Informació , va ingressar el 1985 a la Carrera Diplomàtica .

Va estar destinat a les representacions diplomàtiques espanyoles a Angola, Luxemburg i a la Representació Permanent davant la Unió Europe . Va ser segon cap a l'Ambaixada d'Espanya a Andorra, sotsdirector de l'Escola Diplomàtica i subdirector general del Pròxim Orient .

Al ministre García-Margallo no li ha tremolat el pols en ocasions anteriors a l'hora de cessar als seus col·laboradors per haver fet declaracions que va considerar inapropiades. El 2012, va destituir l'ambaixador a Polònia, Francisco Fernández Fábregas , després que es deixés gravar a la seva residència oficial celebrant la victòria de la selecció espanyola de futbol a la francesa a l'Eurocopa amb aquestes paraules: « Donarem pel sac als francesos».

L'abril passat , va destituir de manera immediata al cònsol a Boston per haver tancat l'oficina en el seu horari habitual el dia en què es va produir l'atemptat contra la marató. I al juliol va haver de destituir el director adjunt de l'Alt Comissionat del Govern per a la Marca Espanya, Joan Carles Gafo, exambaixador al Líban , per un tuit en què deia: « Catalans de merda. No es mereixen res».

Aquests tres exemple poc tenen a veure, ja que es tracten d'actituds reprovables amb la responsabilitat encomanada, mentre que Moreno va donar de forma respectuosa una opinió apel·lant sempre a la legalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT