PUBLICITAT

Els afectats per les preferents estudien crear una plataforma

  • AD800 organitzarà una reunió la setmana que ve amb un expert financer i un advocat
LAIA F. MAROT
ESCALDES- ENGORDANY

Periodic
Manel Montoro Foto: TONY LARA

La setmana que ve la plataforma ciutadana AD800 organitzarà un reunió per a tots els afectats per les participacions preferents que s'han posat en contacte amb ells. Tal i com va informar ahir el portaveu de la plataforma, Manel Montoro, hi assistirà un expert financer en preferents i també un advocat especialitzat en aquests casos per tal d'informar als afectats de com recuperar els diners .

Des d'AD800 es vol impulsar la creació d'una plataforma dels afectats per les preferents, una idea que en principi ha estat ben rebuda per alguns dels afectats, «però que encara no s'ha concretat», va afegir Montoro.

Fonts bancàries van informar que els bancs andorrans no han comercialitzat preferents pròpies, sinó que han donat resposta a la demanda de clients que buscaven una rendibilitat alta, i que van estar d'acord en comprar productes de fora.

PARTICIPACIONS PREFERENTS / Una participació preferent és un valor financer sense venciment —són perpètues—, emès per una societat que concedeix al seu titular certs drets preferencials respecte d'altres títols de propietat, com ara prioritat de cobrament per davant dels accionistes en cas de fallida de la societat emissora.

La rendibilitat d'una preferent no està garantida i són considerades una inversió de risc elevat. La definició del CNMV diu que «es tracta d'un instrument complex i de risc elevat, que pot generar rendibilitat, però també pèrdues del capital invertit».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT