PUBLICITAT

Reig: «Abans de nous impostos, calen mesures de bona gestió»

  • AD800 diu que estaran en contra de qualsevol impost si el Govern no garanteix transparència i serveis socials
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de les oficines de l'Agència Tributària d'Andorra. Foto: ÀLEX LARA

«Jo estic a favor de l'IRPF, però també crec que abans d'aquestes mesures de nous impostos, hi ha d'haver mesures d'estalvi, bé, més que d'estalvi, de bona gestió», aquesta va ser la resposta de l'empresària andorrana, Maria Reig, quan ahir se li va preguntar què en pensava del manifest en contra de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, impulsat per un grup d'empresaris del país.

Reig va afirmar que són necessàries tant les mesures de control de la despesa o de bona gestió com les mesures de nous impostos. L'empresària va argumentar que primer es decantaria per la «bona» gestió perquè no creu que estigui beneficiant al país «aquest endeutament desaforat que les administracions fan» ni «les polítiques que no sempre posen els diners on cal».

MÉS TRANSPARÈNCIA / Des de l'altra banda, la plataforma ciutadana AD800 també va parlar de gestió referent a l'IRPF. El seu portaveu, Manel Montoro, va criticar ahir el fet que l'Estat no estigui oferint res als ciutadans a canvi dels nous impostos, «al contrari, cada vegada hi ha menys serveis i més retallades». A més a més, per la plataforma hi ha un problema clau, i és que «tampoc no hi ha cap llei de transparència que garantitzi on van els nostres impostos». La plataforma ciutadana considera que «si el Govern demana més transparència a les empreses, també ho han de ser amb la seva gestió», si no és així, Montoro va anunciar ahir que des de AD800 «ens posicionarem en contra de qualsevol nou impost».

Per altra banda, el portaveu de la plataforma ciutadana va voler subratllar que els electors no van votar aquets impost, «ja que DA no ho portava al programa», i per tant, «el Govern no està legitimat per dur a terme aquesta decisió que afecta a tota la ciutadania i que hauríem de poder decidir tots»; és per aquets motiu que des de AD800 es demana un referèndum. Montoro va concloure que «la societat no està per més impostos, siguin del Govern que siguin i del color que siguin; ens han de deixar de posar el peu al coll perquè ens en puguem sortir». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT