PUBLICITAT

Andorra la Vella aportarà un espai a la FAA per poder tenir llançaments

  • Les negociacions entre el Comú i la Federació pel terreny de l'alberg de la Comella van pel bon camí
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra de la pista de sorra és on es troba el terreny que el Comú cedirà a la Federació Foto: TONY LARA

Des que la Federació de Futbol va agafar les regnes de l'Estadi Comunal, les activitats de llançament –disc, martell, javelina i pes– s'han deixar de practicar per part dels atletes, tant dels clubs com de la Federació d'Atletisme (FAA), que en aquest cas és l'Escola. La cura que s'havia de tenir amb la gespa de l'estadi, primordial per als partits internacionals de les seleccions nacionals de futbol, va obligar a tancar l'activitat, però la FAA va intentar buscar una solució que, en un principi, passava per la Borda Mateu, on habiualment s'acull el Cross de les Valls. Finalment, però, ha estat el Comú d'Andorra la Vella qui donarà el cop de mà a l'ens que presideix Eduard Garcia. Encara no s'ha signat l'acord entre les parts, però les negociacions van pel bon camí perquè un espai suficientment ample i pla –amb una mica de desnivell– al costat de l'alberg de la Comella, sigui el lloc escollit per ficar la gàbia.

«La intenció és que l'Escola d'Atletisme hi pugi almenys una vegada a la setmana, i a més que es pugui aprofitar l'alberg per fer altres activitats al novembre o a Setmana Santa». va manifestar ahir Garcia, que es mostrava en tot cas caut perquè l'acord encara no és ferm amb el Comú. El que falta és la signatura i el vistiplau de Medi Ambient.

60 METRES DE LLARG / La zona escollida, tot i ser plana, té una mica de pendent però no afectaria, segons Garcia, al correcte funcionament dels llançaments. Arriba als 60 metres de llarg i que es troba a menys de 100 metres del camp de sorra de l'alberg que acull entrenaments de vòlei i futbol platja.

HOMOLOGABLE PER LA IAAF / Segons va manifestar ahir el president de la FAA, la zona de llançaments complirà amb els requisits de la federació internacional (IAAF) per ser homologable, tot i que només en les disciplines de martell, pes i disc. En el cas de la javelina, aquesta estaria destinada exclusivament a l'ús de l'atletisme de base, perquè les distàncies no permeten més.

CONVERSES AMB GOVERN PER LA GÀBIA / L'obra que s'hauria de fer als terrenys que cedirà el Comú aniria a càrrec de la FAA, però s'han iniciat les converses per tal que el Govern pugui col·laborar en la gàbia de llançament.

L'ESCOLA D'ATLETISME CREIX / Segons va afirmar ahir Garcia, l'èxit de l'Escola de la FAA obligarà a contractar «un mínim d'un monitor més», però no descarta un segon «perquè no es tracta que sigui una guarderia, sinó fer atletisme».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT