PUBLICITAT

Arriba a Andorra l'estafa European Trade Register

  • La Policia no ha rebut denúncies i aconsella no omplir les dades
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El document que envia l'empresa European Trade Register. Foto: EL PERIÒDIC

algunes estafes no desapareixen, com ho demostra l'European Trade Register, i que des de fa un parell de setmanes ha arribat de forma massiva al Principat.

En el document que adjunten amb l'email, expliquen que són un directori d'Internet de les empreses euro, i en negreta diuen: «L'actualització és gratuïta». Ara bé, en la lletra petita situada a la part inferior diu que si desitja ser inclòs, a continuació se li cobrarà 990 euros l'any durant tres anys, fins a un total de 2.500 lliures. A més de demanar els diners «en lletra petita», per tenir clar que es tracta d'una estafa només cal observar que s'amaguen darrere d'un apartat de correus d'Utrecht, Holanda, i el seu lloc web està registrat en un altre apartat de correus de Washington, als EUA

Diverses empreses d'informàtica del Principat ja han rebut consultes dels seus clients sobre aquest document, tanmateix fins al moment no hi ha hagut cap denúncia, tal i com van informar des del departament de Delictes Tecnològics de la Policia.

En cas que s'hagin enviat les dades, s'aconsella no pagar ni un cèntim i enviar una carta per part d'algun advocat dient que la lletra petita està infringint la legislació del seu país, i que si volen els seus diners, que el seu advocat es posi en contacte amb vostè. En cas de no tenir ganes d'enviar cartes ni de discutir, es pot simplement ignorar els correus que li enviïn, i si vol pot canviar de número de telèfon; és millor guardar alguna de les cartes o els emails per poder denunciar-los.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT