PUBLICITAT

L'edifici de la Clota Verda ja està a punt perquè hi tornin els veïns

  • Des de divendres passat propietaris i llogaters estan tornant
L. F. M
ORDINO

Periodic
L'edifici de la Clota Verda que va patir l'incendi, ahir. Foto: ÀLEX LARA

després de gairebé set mesos desallotjats, els veïns de l'edifici de la Clota Verda d'Ordino estan tornant a casa seva des de divendres passat.

L'incendi que va deixar part de l'edifici calcinat el mes de març ja està gairebé a punt. Una de les inquilines va explicar ahir que han estat més de mig any vivint fora de casa i «anant al darrera» de les asseguradores per poder recuperar part del que van perdre. En el seu cas ho ha cobrat «gairebé tot», de totes maneres va voler subratllar que no ha estat fàcil, ja que les asseguradores demanaven les factures de tot allò que tenien al pis, «i la majoria de nosaltres no les teníem», així doncs, els veïns van haver de tornar als llocs on havíem comprat mobiliari o electrodomèstics, per exemple, per tal què els hi fessin un pressupost.

Els veïns que eren propietaris i tenien una hipoteca han hagut de seguir pagant durant els set mesos, els que estaven de lloguer, van deixar de pagar-lo (tenint en compte que van haver de buscar altres llocs per viure i pagar un altre lloguer). De fet, dels veïns de lloguer n'hi ha que no tornaran «perquè han començat a fer la seva vida en un altra banda».

La inquilina va explicar que, tot i que l'ascensor encara no funciona, «ha quedat molt millor del què estava abans». Les portes, per exemple, «ara són noves i de disseny».

L'INCENDI / El dia que el país celebrava els vint anys de Constitució, els veïns de l'edifici de la Clota Verda d'Ordino el recordaran per l'espectacular incendi que es va produir al voltant de dos quarts de sis de la matinada en el tercer pis de l'immoble. Un succés que va provocar el desallotjament de tretze famílies i va afectar uns 18 pisos. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT