PUBLICITAT

Suport nacional a la Copa del Món d'SBX que acollirà Vallnord

  • Els treballs en la pista d'snowboarder cross de la Coma d'Arcalís finalitzaran el 15 d'octubre
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Lluís Marín, ahir amb la seva arma de guerra, a la seu de MoraBanc on es va presentar la Copa del Món Foto: TONY LARA

La imatge és important i com que aquest treball és clau per començar amb bon peu, ahir a MoraBanc es va donar cita tota la representativitat de l'organització de la Copa del Món d'snowboarder cross que Vallnord acollirà a Arcalís del 10 al 12 de gener del pròxim 2014. El cap de Govern, Toni Martí; el president de la Federació d'Esquí (FAE), Albert Coma; el cònsol major d'Ordino, Bonaventura Espot; el director general del banc, Carles Sasplugas; i Lluís Marín, l'esportista que ha de portar les alegries en la cita mundialista. Tots junts, fent unió, en una imatge de projecte nacional que, vist els diners que mou, això sembla: 2.150.000 euros serà la despesa final que suposarà tenir aquesta fita, tot i que el pressupost per a la competició és de 550.000. Les obres als terrenys on hi serà el circuit estan a punt d'acabar: el 15 d'octubre és la data límit que s'ha posat Vallnord.

Els més de dos milions d'euros surten d'un treball en el temps. El que s'ha fet a la zona d'actuació de la Coma d'Arcalís en el passat per rebre per exemple la Copa d'Europa de 2013, i el que es continuarà fent. Analitzant la xifra, queda de la següent manera, segons va explicar ahir Joan Claudi Montané (Vallnord): 1,2 milions els aporta el Govern «en canons, instal·lacions elèctriques» i d'altres treballs sobre el terreny; 400.000 euros arriben des de Vallnord en el que s'anomena «l'obra civil»; i 550.000 són els que arribaran des dels patrocinadors, en aquest cas MoraBanc com a principal, però s'hi inclourà Andorra Turisme –avui continuaran les converses per tancar xifres– i d'altres, que van destinats al pressupost exclusiu per organitzar la Copa del Món. D'aquests 550.000, ahir es va informar que almenys 150.000 estaran destinats a la producció televisiva, a càrrec de l'empresa Mediatech, que és la mateixa que va fer el servei de la passada Copa del Món de btt que va acollir Vallnord. El que encara no està tancat és qui farà la distribució de les imatges. Pel que fa als treballs sobre el terreny, ahir Montané va dir que tot i que les obres havien començat «tard», al final «s'ha avançat molt i el 15 d'octubre estarà acabat».

Marín: «estem provant coses noves» / L'arma andorrana per a la Copa del Món d'Arcalís i també per als Jocs Olímpics de Sochi, Lluís Marín, ha tastat poc la neu. De moment, dues estades breus de pretemporada a Saas Fee. Primers contactes per comprovar com funciona la seva esquena, operada a finals de maig de l'hèrnia discal –una disectomia en les vèrtebres L5 i S1–, i veure que tot va bé: «Hem provat coses noves que aniran bé per al futur. L'esquena està bastant millor que abans de l'operació i ara hem de saber-ho gestionar bé». Marín, a més, va parlar de la «importància» de la nova campanya, amb la Copa del Món i la cita olímpica: «Em fa molta il·lusió la Copa del Món a casa, sé que tindré molta pressió, però això mateix pot ser un bon entrenament per als nervis de cara als Jocs de Sochi».

SUPORT INSTITUCIONAL AL COMPLET / El suport institucional a aquesta competició va quedar ahir demostrat amb els discursos de tots els membres del projecte. «Fa tres anys vam demanar una cursa FIS», va dir Coma, president de la FAE, «després una Copa d'Europa que hem tingut aquest any i vam dir, ¿per què no una Copa del Món? i el Comú ens va dir que endavant, i el Govern i MoraBanc també són aquí». «Esperem», va afirmar Espot per la seva part, que Lluís Marin compleixi «el somni de molts andorrans amb una medalla». Per la seva part, el cap del Govern va assegurar que donar suport a aquesta prova era una qüestió «d'equitat i andorranitat», i va parlar de l'«equilibri» apostar per l'SBX després d'haver-ho fet per altres disciplines esportives a aquest nivell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT