PUBLICITAT

Uns 150 comerços escaldencs participaran a la 'Shopping Night'

  • Calvet explica que l'objectiu és «activar la part alta» i mostrar el què «pot arribar a ser un carrer per a vianants»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes a l'avinguda Carlemany l'estiu passat. Foto: TONY LARA

al voltant de 150 establiments participaran a la Shopping Night d'Escaldes-Engordany, que se celebrarà el proper 12 d'octubre, coincidint amb un divendres festiu a Espanya. Per atreure més públic i animar l'avinguda Carlemany i la part alta de la parròquia, s'organitzaran, a més, diverses activitats. Segons va explicar el cònsol menor del Comú escaldenc, Marc Calvet, la voluntat que es persegueix amb aquest esdeveniment és la d'activar la part alta i «fer una mostra del que pot arribar a ser un carrer per vianants i el que pot aportar».

En els 150 establiments, una xifra que encara pot créixer, s'hi inclouen també bars i restaurants, però tal i com va assenyalar Calvet, «el gruix de l'avinguda Carlemany són comerços». Però la nit del 12 d'octubre vinent, l'obertura dels comerços fins a la mitjanit no serà l'únic atractiu que presentarà l'avinguda Carlemany i la part alta d'Escaldes-Engordany. Els comerciants, amb la col·laboració del comú, estan preparant diverses activitats «tot al llarg de l'avinguda» per animar les compres i un centre de recollida al CIAM.

Calvet també va manifestar la satisfacció del comú amb la resposta que s'està obtenint per part dels comerciants, doncs «hi participa tothom» en aquesta nit blanca, que estarà dedicada a la moda. En aquest sentit, va assegurar que «cal agrair-los-hi, perquè són temps difícils i estan fent esforços perquè el client estigui ben atès».

Pressupost pel Falgueró / El Comú d'Escaldes-Engordany ha convocat, publicant el passat 25 de setembre un edicte al BOPA, un concurs per redactar el projecte de desmunt de la parcel·la del Falgueró propietat de la corporació.

La voluntat del comú escaldenc és la de conèixer l'envergadura dels treballs que s'han de realitzar per adequar el terreny, d'una superfície al voltant dels 2.500 metres quadrats, i així «tenir un pressupost estimatiu», tal i com va informar l'ANA. Aquest es preveu tenir-lo d'aquí un mes aproximadament –el termini per presentar les ofertes s'acaba el 25 d'octubre-, i llavors es podrà valorar si es poden començar els treballs a finals d'aquest mateix any i quantificar una partida per incloure aquestes obres en el pressupost de l'exercici 2014.

Així mateix, la redacció del projecte també portarà llum per determinar si la parcel·la es converteix en un aparcament a l'aire lliure o si s'aposta per la construcció d'equipaments. Calvet va argumentar que «per fer un pressupost equilibrat cal saber el grau d'inversió, i per això primer cal tenir un projecte», tot i que el d'aire lliure és que té més possibilitats.

De totes maneres, «la primera idea és rebaixar la pedra i fer un aparcament amb barrera i ja està», encara que el cònsol menor defensa que «si es pot fer més, seria bo connectar amb el tanatori i mirar d'alliberar espai per de cara l'Hospital donar millor servei». A més, valora l'oportunitat que suposa la possibilitat de construir catorze plantes a la parcel·la, ja que «pot sortir un equipament bastant atractiu», i que podria donar servei al propi hospital o d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT