PUBLICITAT

Els funcionaris avisen al Govern que la negociació no s'ha tancat

  • El Govern proposa que cobrin el 60% del darrer salari, i els funcionaris negocien fins al 70%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una reunió mantinguda al Govern entre els funcionaris i el ministre Cinca, l'any passat Foto: EL PERIÒDIC

Els funcionaris van assegurar ahir que la proposta feta pel Govern que la pensió sigui el 60% del darrer salari no és definitiva, i que encara hi ha marge de maniobra per negociar el percentatge. Així ho va manifestar el president del sindicat de Duanes, Gabriel Ubach, que va afegir que la proposta que dijous al vespre es va posar sobre la taula durant una reunió mantinguda «és una entre d'altres» i que «encara no estem en un punt de caixa o faixa».

Ubach va assegurar que els sindicats de l'administració mantenen el compromís de no parlar d'aquest tema fins que hi hagi una proposta consensuada, i va lamentar «els globus sonda que s'envien des del Govern». De fet, tant l'Associació del Personal Adscrit a l'Administració General (APAAG) com la plataforma de funcionaris no van voler fer declaracions durant el dia d'ahir.

Concretament, la proposta efectuada pel Govern als representants dels funcionaris s'encamina a rebaixar fins al 60% del darrer salari la quantia que percebin un cop jubilats, sempre i quan la CASS mantingui les actuals prestacions. D'aquesta manera, l'Estat passaria d'assumir el 50% actual al 37,5% de les pensions dels seus treballadors públics.

No obstant, els representants sindicals consideren que aquesta proposta «és una entre d'altres», a paraules d'Ubach, i que no és definitiva perquè encara hi ha marge de maniobra. El representant dels duaners va afegir que és precipitat parlar de percentatges, ja que la negociació s'està movent entre el 60 i el 70%, i «mentre el Govern vol intentar que la proposta sigui sostenible en el temps, nosaltres, a més, intentem que sigui el menys traumàtica».

GLOBUS SONDA / Ubach va voler deixar clar que els sindicats de l'administració mantenen el compromís de no parlar de la negociació fins que no hi hagi una proposta en ferm, i alhora va lamentar «els globus sonda que s'envien des del Govern». En aquest sentit, Ubach va indicar que un cop es disposi d'una proposta «mínimament consensuada», i no abans, cada sindicat la traslladarà als seus afiliats per tal que pugui ser valorada. Així doncs, el possible acord entre les dues parts encara està lluny d'assolir-se.

En qualsevol cas, el Govern ha manifestat en diverses ocasions la voluntat d'entrar a tràmit parlamentari els canvis a la llei actual, sigui amb acord o sense.

En aquest sentit, Ubach va lamentar que el Govern sigui «presoner dels seus compromisos amb els grans empresaris del país» i que per això vol lligar la qüestió de les jubilacions dels funcionaris amb l'IRPF, quan «una cosa no té res a veure amb l'altra», informa l'ANA.

D'altra banda, des del Govern no van voler ahir fer manifestacions sobre la qüestió «per no alterar el ritme de la negociació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT