PUBLICITAT

Els cavallers tornen a la Vila Medieval de Sant Julià

  • El primer dia està marcat per una bona afluència de públic
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Visitants a la Vila Medieval abans de la inauguració. ahir Foto: ÀLEX LARA

Sant Julià de Lòria va inaugurar ahir una nova edició de la Vila Medieval, tot i que des del matí que ja havia obert portes per al públic escolar. La cònsol, Montserrat Gil, va destacar la gran afluència de gent que es van aplegar a la fira ja des de mitja tarda, i va desitjar que l'èxit d'afluència, així com el bon temps, s'allarguin durant tot el cap de setmana. Les novetats són l'ampliació de la Vila fins a la plaça Francesc Cairat, on s'hi ha instal·lat una granja-escola per atreure els més petits, així com la potenciació de les activitats nocturnes i les activitats amb foc.

Una cercavila amb faquirs, ballarines i joglars, així com el tradicional recorregut de les autoritats pel mercat, van donar per inaugurada la Vila, que compta amb una seixantena de parades de productes diversos i més activitats de foc i més concerts a la nit. Com sempre, les activitats estrella són les lluites de cavallers, i els tallers i demostracions d'oficis antics, que permeten als més petits conèixer antigues tradicions.

Gil va destacar la bona afluència de públic, i va afegir que «la gent espera aquesta cita, perquè és la primera fira després de l'estiu», ja que ofereix moltes activitats atractives per als més petits. És el cas de la granja-escola, que s'ha traslladat del seu lloc habitual a Naturlàndia fins a la plaça Francesc Cairat. Gil va posar de manifest que tenint en compte que el carrer es tanca a la circulació, això atreu molt públic familiar, ja que els infants poden córrer sense cap perill. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT