PUBLICITAT

ERC denuncia les despeses de l'alcalde de Ribera d'Urgellet

  • No veu clar el cost de viatges, gasoli i de dos telèfons mòbils
EL PERIÒDIC
RIBERE D'URGELLET

Periodic
Els tres regidors d'ERC-AM de Ribera d'Urgellet Foto: EL PERIÒDIC

Els tres regidors del grup d'Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal de Ribera d'Urgellet, a l'oposició, van presentar dijous en el ple extraordinari una moció perquè l'ajuntament deixi de pagar les despeses privades de viatges i telèfons de l'alcalde Antoni Capdevila, i el grup de CiU va votar-hi en contra.

Segons ERC, amb aquesta postura l'equip de govern de CiU va avalar, amb el seu vot en contra, que se segueixin pagant amb diners públics les despeses particulars de viatges i trucades telefòniques de l'alcalde Antoni Capdevila. Tal com el grup d'ERC-AM va manifestar durant el ple, «malgrat els intents continuats de l'alcalde per no donar-los la paraula, dijous va ser un dia trist per al municipi perquè, amb la decisió de l'equip de govern convergent, s'oficialitza, s'accepta i es permet que amb els diners de tots es costegin despeses privades de l'alcalde, que ja ha complert 22 anys en el càrrec». Al marge de la gravetat que suposa aquesta decisió, segons apunta ERC-AM, i més en un moment de crisi tan forta com la que vivim, l'oposisió recorda que ben aviat l'alcalde de Ribera d'Urgellet començarà a cobrar aproximadament 1.200 euros nets al mes (amb efectes retroactius des de l'1 d'agost) del sou establert per la Generalitat per als alcaldes de municipis petits, un sou que de moment haurà d'avançar l'ajuntament. L'any passat, la despesa que l'ajuntament va pagar en gasoli facturat per l'alcalde va ser de 5.540,49 euros a l'any (mitjana mensual de 461 euros), i en els dos telèfons mòbils que té es van pagar 2.055,42 euros (mitjana mensual de 171 euros). De gener a juny d'aquest any, es mantenen aquestes mitjanes.

Veient que el grup de CiU votava en contra de la moció, en què es demanava que l'ajuntament deixés de pagar les factures de gasoli de l'alcalde i només assumís la despesa d'un dels seus dos mòbils, el grup d'ERC-AM va proposar que l'ajuntament aboni els desplaçaments que l'alcalde faci fora de la comarca per raó del seu càrrec i amb la corresponent justificació. L'equip de CiU va mantindre el seu vot en contra i «ni tan sols van voler donar cap explicació del motiu d'aquest vot, malgrat la nostra pregunta directa per saber-ho». De fet, durant el ple l'alcalde «no volia que parlés ningú de l'oposició, no va acceptar cap pregunta sobre els seus decrets, i no va respondre tampoc sobre alguns pagaments que l'oposició no veia clars», denuncia ERC-AM.

factures denegades / En tenir coneixement de les quantitats que durant l'any passat es van pagar en gasoli i telèfon a l'alcalde, des del grup d'ERC–AM s'ha sol·licitat ja en dues ocasions tenir accés a les factures de gasoli, telèfon i dietes que els últims deu anys s'han pagat a l'alcalde a càrrec del pressupost municipal. «Els dos cops, l'alcalde ens ha negat l'accés a aquesta informació sense cap argumentació legal que empari la seva negativa. Per aquest motiu, el passat dia 16 vam presentar un recurs de reposició a l'ajuntament», es queixa l'oposició de Ribera d'Urgellet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT