PUBLICITAT

El VPC debuta sense un 'Moma' que es perd tota la temporada

  • El Cevalls juga fora i a casa hi ha el FC Andorra a més de triatló, ciclisme, BTT o atletisme
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El grup capdevanter de la Mitja Marató, amb Bernadó i Sanza. A la galeria, Dídac Martínez ?esquerra? i Agustín Domínguez, ?Moma' en la presentació de l'argentí, a mitjan d'agost. També a la galeria, Sebas aguanta el seu marcador en el partit contra el Vista Alegre. Foto: àlex lara

El VPC s'estrena en la lliga 2013-2014 en la Promoció d'Honor i ho farà amb una mala notícia: la lesió d'Agustín Domínguez, Moma, és més greu del que semblava i es perdrà tota la temporada, o gairebé.

L'equip que dirigeix Dídac Martínez visita el camp de la Tour du Crieu (15.00 hores) i també juga fora el Cevalls. A casa hi ha el FC Andorra, la Lliga Nacional i d'altres competicions de triatló, atletisme, ciclisme o BTT. És, sens dubte, un cap de setmana farcidíssim d'esport.

RUGBI - Primer problema abans de començar

No hi ha dubte que la lesió de Moma trastoca tota la planificació esportiva per a Dídac Martínez. Un dels que havia de ser referent en el primer equip malgrat tenir només 21 anys torna al seu país, l'Argentina, amb un trencament complert de lligaments a l'espatlla esquerra que es va fer en l'amistós de la setmana passada a l'Hospitalet i ha de passar per quiròfan. El mig obertura estarà entre sis i vuit mesos de baixa i per tant no ha arribat a debutar amb el VPC en competició oficial. «És una llàstima sobretot per ell, ja que té molta projecció.

La resta de l'equip ha de continuar un camí que arrencarà demà diumenge a la Tour du Crieu, on voldran dedicar la victòria a un Moma molt tocat anímicament.

De la seva banda l'equip femení del VPC de rugbi-7 està encara en plena pretemporada però avui afronta un torneig amistós a Lleida de cara a una temporada en la qual s'ha desvinculat de la Federació Francesa de Rugbi per passa a competir a Catalunya.

FUTBOL - No encaixar també és l'objectiu a Aixovall

El FC Andorra jugarà avui el tercer partit en una setmana molt inestable amb la mateixa màxima que a Almacelles: no encaixar.

La derrota contundent per 3-0 del diumenge passat a Vilanova va deixar el vestidor molt tocat després d'un empat en la primera jornada. Això va fer que Justo Ruiz activés el pla que sempre va servir quan hi ha una dinàmica negativa: defensar la porteria com a prioritat. Li va funcionar a Almacelles, on un gol de Leo va donar el primer triomf de la lliga 2013-2014 i avui, tot i que el partit és a Aixovall (16.00 hores), tornarà a fer servir la mateixa estratègia contra el Marianao Poblet. «A casa vull que pressionem, sense deixar espais... En definitiva, ofegant al rival però encara no estem preparats per jugar així».

Un dels problemes que tindrà és la baixa de Luigi amb una contusió en una costella. Sebas també té un problema en un turmell; tot i estar tocat ha entrat en la convocatòria però no està en les millors condicions i no hi ha un altre davanter centre. «No tenim una referència en punta i la plantilla no és curta [té vint efectius] però sí està descompensada, amb posicions òrfenes com aquesta», va resignar-se Justo.

FUTBOL - Els quatre grans de la Lliga s'enfronten

Demà saltaran espurnes en la Lliga Nacional. Es presenta una segona jornada més que trepidant, ja que els quatre grans de Primera s'enfronten després de sumar tots ells els tres punts en la primera jornada.

Començarà el dia amb un FC Lusitans-UE Santa Coloma a les 12.00 hores, només dues setmanes més tard de veure's les cares en una Supercopa que es va adjudicar el vigent campió de Lliga gràcies a un gol de Cristian Martínez en els primers minuts.

A la mateixa hora, a Alàs, es jugarà el gran clàssic de la Lliga Nacional, UE Sant Julià contra FC Santa Coloma. Tots dos equips són una incògnita –han renovat el vestidor amb molt reforç que prové de la Lliga Espanyola– però els fitxatges, molts d'ells de Tercera Divisió, tenen pinta de que faran pujar molt el nivell del campionat domèstic.

Ja a la tarda a Aixovall, a les 16.00 hores, hi ha el duel Inter Club d'Escaldes-Principat i a les 18.00 h., Encamp-Ordino.

HOQUEI SOBRE PATINS - Primer desplaçament del Cevalls a Olot

L'Andorra HC Cevalls viurà aquesta tarda (18.15 hores) el primer desplaçament de la temporada a la pista de l'Olot, després d'un inici il·lusionant amb una victòria per 6-5 contra el Sant Feliu de Codines a casa.

FUTBOL SALA - El Sant Julià viatja a Rubí a puntuar

El CE Sant Julià, que la setmana passada va iniciar el seu camí a la Tercera Divisió, va caure a casa per 4-5 contra el Castellbisbal i avui té com a objectiu puntuar en la seva primera visita de la temporada, a la pista del Rubí.

ATLETISME - S'esperen uns 200 participants als 10K

Els 10K Valls d'Andorra de demà preveu superar els 200 participants i per tant millorar els 192 arribats a meta de l'any passat, en una prova que també serà Campionat d'Andorra en els 5 quilòmetres. La competència es preveu dura amb l'intractable Marcos Sanza o els seus companys Toni Bernadó i Manuel Fernandes Pita, a més dels marroquins residents a Catalunya Mohamed Benbarka –guanyador del Cros 2010– i Otmane Btaimi –primer en la Mitja de Montornès 2012. Pel que fa a la categoria femenina la favorita Lídia Rodríguez –líder del rànquing català dels 10.000. La cursa començarà a les 9.30 hores i quan acabi serà el torn de les curses infantils de 100, 400 i 800 metres.

TRIATLÓ - A superar els 50 inscrits del 2012

Prop de 50 atletes van participar l'any passat en la Triatló Popular d'Andorra i per a la dotzena edició, que tindrà lloc el diumenge a les 10.30 hores –una hora després dels 10K–, l'organització, el Club Serradells, buscarà superar aquesta xifra. La cursa consistirà en 400 metres de natació a la piscina de la capital, 16 quilòmetres de bicicleta i 3,5 a peu.

MÉS - Ciclisme en ruta, BTT i més futbol

D'altres proves que es viuran aquest cap de setmana a les nostres fronteres són la Crono de Fontaneda de ciclisme en ruta, a més de la darrera prova del Nacional infantil a Naturlàndia, que tindrà dues de BTT, dues de carretera i una de trial i a Grandvalira, el Bikeparc Soldeu acull la Roc Roi, quarta prova de la Copa Catalana de descens per posar la cirereta del pastís a un cap de setmana que es presenta frenètic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT