PUBLICITAT

Malestar del grup parlamentari de DA per la contractació de l'inspector

  • Alguns consellers demòcrates subscriuen les paraules d'Armengol sobre la perplexitat en la formació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president i el president suplent del grup parlamentari de DA, Ladislau Baró i Daniel Armengol, al Consell General Foto: EL PERIÒDIC

Ahir van seguir les reaccions per la contractació per part del Govern de l'inspector de la Hisenda espanyola, Josep Costa i Solà. El torn va ser el del propi Grup Parlamentari de Demòcrates per Andorra, que, tot i no mostrar el seu desacord – a diferència dels liberals o els socialdemòcrates –, sí va mostrar «perplexitat i malestar», en paraules del president suplent, Daniel Armengol, en declaracions al programa La Rèplica d'Andorra Televisió, i ratificades a aquest rotatiu pel conseller demòcrata, Xavier Montané.

És cert que DA coneixia que per al desenvolupament de l'Agència Tributària es contractaria un professional extern, ja que, tal i com va explicar Armengol, «vam votar un crèdit extrordinari el 2012» en el qual ja s'argumentava la necessitat d'una figura externa o interna amb un perfil especialitzat. Tot i així, tal i com van explicar altres fonts parlamentaries, els consellers de DA desconeixien la procedència i la contractació de Josep Costa i Solà.

De totes maneres els consellers demòcrates no van voler entrar en més detalls ni fer-ne valoracions, i van explicar que en parlaran la setmana que ve en la reunió de grup.

Pel que fa al Grup Mixt, que no s'havia volgut pronunciar quan es va conèixer la notícia, es va mostrar d'acord ahir en el programa La Rèplica en la necessitat d'un perfil especialitzat per dur a terme les tasques de formació i desenvolupament, però en boca del conseller Gerard Barcia també va entrar a qüestionar el fet que Costa «estigui en excedència a l'Estat veí». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT