PUBLICITAT

La gent gran, en desacord amb la reforma de la CASS

  • Lamenten que les pensions futures seran més precàries
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la Diada Foto: ÀLEX LARA

el representant dels jubilats al Consell d'Administració de la CASS, Lluís Samper, va alertar ahir que amb la reforma de la Llei de la CASS les pensions futures seran més precàries, perquè el nou text proposa que es calculin amb un factor de sostenibilitat, cosa que voldrà dir que es revisaran en funció del PIB i de les finances de l'Estat. També seran més precàries «perquè els sous són cada cop més baixos i els punts més cars». Samper, que va exposar les principals preocupacions que va recollir del col·lectiu durant la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, també considera que amb la nova llei «s'ataquen els efectes però no les causes», per la qual cosa caldria apujar les cotitzacions.

De la seva banda, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va voler deixar clar que amb la reforma «s'ha fet el que pensem que s'ha de fer» i que en la qüestió de les pensions s'han de tenir en compte molts factors, començant per la vida laboral de les persones.

120.000 € pel nou edifici comunal / També en el marc d'aquesta diada destinada a la gent gran, la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va avançar que el cost del mobiliari per a tots els departaments que es traslladen al nou edifici comunal del carrer Prat de la Creu ascendeix aproximadament a 120.000 euros, informa l'ANA.

Ferrer va destacar que s'ha aprofitat al màxim el mobiliari existent, i que aquesta quantitat inclou tot el necessari per a tots els serveis que es traslladen. En aquest sentit, s'inclou la casa pairal, el casal d'infants El Llamp,–el mobiliari del qual tenia més de 20 anys i es renovarà totalment–, la recepció, les sales de reunions, i els departaments de Serveis Tècnics, Medi Ambient, Urbanisme i Higiene.

Ferrer va aprofitar la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran per informar als padrins de la millora que suposarà la nova casa pairal, que està previst que s'obri a finals d'any, i que oferirà molt més espai i unes instal·lacions més modernes i cèntriques.

Pel que fa a l'actual edifici de la casa pairal, situat al bell mig del Parc Central, està previst que el Comú es reuneixi amb els usuaris per decidir quin ús se li donarà quan es traslladi el servei al nou emplaçament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT