PUBLICITAT

SOMPirineu vol generar ocupació a partir dels recursos propis

  • Noranta iniciatives empresarials participen en el programa presentat a Puigcerdà
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
Moliner i Porta en la presentació del programa Foto: EL PERIÒDIC

Amb l'objectiu d'ajudar a emprenedors pirinencs ha nascut el Programa SOMPirineu. Aquest programa ofereix a aquells pirinencs interessats en iniciar nous projectes empresarials, o en impulsar negocis que ja estan en funcionament assessoraments a mida, formació i projectes de col·laboració. Tot plegat amb l'objectiu de generar ocupació a partir dels recursos del propi. Un total de 90 iniciatives empresarials participen en aquest programa. SOM Pirineu se centra en sectors com el turisme rural, l'ecoturisme, el senderisme, els productes agroalimentaris locals i l'artesania.

Fins al desembre tindrà lloc una àmplia oferta de cursos i seminaris gratuïts que vol contribuir a consolidar negocis pirinencs i a crear més ocupació. L'itinerari formatiu s'ha dissenyat a partir de les necessitats expressades per les empreses i emprenedors. Es faran cinc cursos i 11 seminaris que es podran seguir a distància.

El Programa, que s'executa durant aquest any, ha estat seleccionat dins del Programa d'ajuts del SOC i el Fons Social Europeu com a Projecte Experimental i Innovador. Està impulsat pels cinc consells comarcals de l'Alt Pirineu i Aran i pel Conselh Generau d'Aran, amb el suport de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El Consell Comarcal de la Cerdanya n'és l'organisme gestor.

ADN del programa/ Aquesta iniciativa ha estat presentada pel President del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, i el director de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, amb la participació de la resta de comarques de la regió aprofitant el potencial de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació. Moliner ha destacat que conceptes com la innovació, la competitivitat, l'excel·lència, la sostenibilitat, les aliances i les xarxes, en sectors emergents i tradicionals estan a l'ADN del programa, alhora que valora molt positivament el paper del Consell Comarcal de Cerdanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT