El primer al sarró

• El River venç en la final de la Lliga Catalana LEB a un Prat molt jove i amb debut de Jordi Trias
LLEIDA

Blanch, que ahir va anotar 16 punts, pressiona un jugador del Prat al Barris Nord de Lleida Foto: Ricard Rovira / FCBQ

El primer títol de la campanya 2013-14 ja és al sarró del BC River Andorra, que ahir va tenir un partit plàcid, amb errades pròpies de la pretemporada, sense el ritme que s'espera, però amb la qualitat suficient per apuntar-se la Lliga Catalana LEB contra el CB Prat Joventut (58-79).

El Prat va començar manant i posant una mica l'ai a la banqueta andorrana, fins que va aparèixer Zengotita, qui seria MVP de la final. Aquest canell farà goig aquesta temporada a l'afició andorrana. Ahir, 17 punts. Seu va ser el primer triple que va posar el River a un punt per sota (8-7), i seva també la següent cistella que donava la volta al marcador i el triple de després que va posar en 9-12 el marcador. Eren els moments en què l'equip de Peñarroya començava a funcionar fins obligar al Prat a demanar un temps mort després del 10-16. El retorn a la pista, però, va significar un triple molt llunyà d'un altre que donarà espectacle, Shaun Green, i del 10-19 al 14-21 amb què va acabar el primer quart el més destacat va ser el debut de Jordi Trias amb la samarreta andorrana.

El segon quart va ser el dels problemes. Peñarroya a la banda no feia més que exigir, però a la pista no es responia com calia i era el Prat qui es posava en el partit, gràcies a l'entrada del portent físic de Sey, que semblava sense ritme però que encistellava tot el que provava. Peñarroya va demanar el temps mort que necessitava el seu equip, però tot i l'esbroncada a la banqueta tampoc no va haver resposta fins que va haver de posar en pista, de cop, Navarro, Green i Zengotita. Aquest va respodre amb una entrada i dos punts, el nord-americà amb un palmeig de potència de cames, i David Navarro amb la cistella amb què s'arribava al descans 32-37.

La tornada dels vestidors va presentar al Barris Nord, ahir gairebé buit, un altre aspecte dels equips, perquè el River va començar a demostrar el seu potencial físic i en defensa es mostrava intractable. Per contra, el Prat tampoc no afluixava, i obligava els andorrans a jugar per l'exterior, sense que hi hagués ritme en el matx i, durant minuts, no hi va haver cap cistella en jugada. Només els tirs lliures feien sumar el marcador, fins que Schreiner, per fi, trencava la xarxa que semblava haver-se posat en el tir exterior, amb un triple que tindria continuïtat, i doble, amb Marc Blanch, que va començar el seu festival. Així, el tercer quart va ser clarament andorrà, amb un parcial de 9-21 i 41-58 en el marcador.

El quart definitiu no va tenir història. La joventut dels jugadors del Prat era il·lusió per superar el rival, però el River es mostrava contundent quan havia de ser-ho, i tou quan no calia arriscar. De fet, el matx va acabar amb Green amb un ull de vellut per un cop del seu company Trias en el tercer quart, i aquesta va ser l'única incidència greu. El matx agonitzava sense que els andorrans pateixin, i així es van poder anotar el primer títol de la temporada. D'aquí a una setmana, comença la lliga LEB Or. Altra història.