PUBLICITAT

Víctor Santos serà nomenat president el pròxim 9 d'octubre

  • Les previsions s'han complert i només s'ha presentat una llista amb una junta totalment renovada
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Santos ?al fons? i la seva mà dreta Martín ?amb la carpeta?, ahir a la seu de la FAF, abans d'entregar la llista Foto: TONY LARA

Víctor Santos serà el pròxim 9 d'octubre, si no passa res estrany, el relleu de Toni Giribet com a president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). Ahir a les sis de la tarda acabava el termini per presentar les candidatures i, tal i com deien les previsions, només ell va presentar una llista.

«No volem donar falses promeses i vull dir que, tot i ser l'únic candidat, arribo amb una experiència en el món del futbol andorrà de 37 anys, em sento molt ilusionat amb el meu equip directiu i ja tinc ganes de començar a treballar», va assegurar el ja ex vicepresident de la FAF, abans d'explicar a aquest rotatiu els punts més forts del seu projecte per als pròxims quatre anys. «I tampoc seguirem una línia continuista. La FAF necessita un canvi, principalment d'imatge», va introduir.

Estrany, donat que ha sigut la mà dreta de Giribet en els darrers quatre anys i també havia estat vocal en l'etapa de Francesc Amat al capdavant, del 2005 al 2005. Abans havia entrenat l'Encamp una temporada i durant 28 havia dirigit el Pas de la Casa, tant de futbol com de futbol sala. Un home de banquetes que ara, amb 59 anys a punt de fer, fa vuit que treballa als despatxos.

JUNTA TOTALMENT NOVA / La prova principat de que no serà una línia continuista es centra en el grup que ha creat: Alfonso Martín –l'únic que té un càrrec assignat, com a vicepresident–, Elisabet Pirot, Manolo Jiménez, Carles Mora, Ricard Tolosa, Jennifer Fernánadez i Julio Ferreros. Cap cara nova respecte a l'anterior junta directiva i la primera vegada que dues dones entren en la cúpula de la FAF. Quant als treballadors –des de Tomàs Gea, David Rodrigo o Koldo, fins a tots els estaments de l'estructura– Santos està predisposat a que tothom conservi el seu càrrec, però tampoc no va voler avançar esdeveniments: «Tindrem una reunió perquè ells també han de dir si volen continuar amb nosaltres».

Els punts que vol reforçar són uns quants. El primer que vol millorar és la comunicació amb els clubs de la Lliga Nacional. «Ha de ser més fluida i hem de fer reunions més sovint amb ells perquè entre tots hem de fer progressar el futbol andorrà. Només així anirem fent passos endavant cap a la professionalització, que cada vegada està més a prop».

La base és un altre aspecte que vol reforçar, amb els equips que pertanyen a la FAF i també amb els dels clubs del país: «Hem d'ajudar a que surtin més jugadors i de més nivell. S'ha d'invertir en tot això i tenim diverses idees», va avançar.

Les instal·lacions també serà un aspecte a tocar per resoldre el famós problema de les poques hores que tenen els equips per entrenar en el camp.

NO S'OBLIDA DEL GERMÀ PETIT / Santos ha estat l'encarregat de la parcel·la del futbol sala de la FAF els darrers quatre anys i ara que serà president també ha donat mostres de que no s'oblida del germà petit de l'esport rei. «Necessita un impuls, és evident. No té l'atractiu que hauria i volem parlar amb els presidents, que se sentin a la FAF com a casa seva, els ajudarem amb algunes subvencions perquè puguin créixer amb més mitjans... No oblidem que tenim una plaça europea i que podem convertir la lliga de sala en un campionat de més interès general».

TAMBÉ POTENCIARÀ EL FUTBOL FEMENÍ / Tenir dues dones en la seva junta demostra que Santos també les té presents en un esport que ja fa molts anys que no és només d'homes. De fet ja està en marxa un projecte per crear una selecció femenina de categories inferiors i la pròpia FAF té tres equips competint a Espanya. «Encara podem fer més. Tenim feina», es va autoexigir. I comença ja.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT