PUBLICITAT

La Massana, seu dels Campionats del Món de btt i trial del 2015

  • Es preveu un pressupost superior a 1,2 milions d'euros, aprofitant la inversió feta aquest any
  • La candidatura andorrana era l'única, tot i que la UCI va ?vendre' que Mèxic hi comptava
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El pilot de corredors de la prova de cross-country de la Copa del Món disputada a Vallnord el passat estiu Foto: TONY LARA

La Unió Ciclista Internacional (UCI) va anunciar ahir a la delegació andorrana que es va desplaçar a Florència –el cònsol major de la Massana, David Baró; el menor, Raül Ferré; el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda; el president de la Federació de Ciclisme, Gerard Riart...–, que Andorra, la Massana en concret, serà la seu dels Campionats del Món de bicicleta tot terreny i de trial del 2015. Segons la UCI, el Principat havia vençut Mèxic, una candidatura que ningú no coneixia ni de la qual es van veure ahir representants a la capital de la Toscana, tot en una jugada de neteja d'imatge de l'organisme internacional per fer veure que hi havia molt d'interès a nivell mundial. La cita, en tot cas, serà del 9 al 13 de setembre, segons indica el calendari de l'ens que regeix el ciclisme mundial. El cost estarà al voltant dels 1,2 milions d'euros, tot aprofitant la despesa feta per la Copa del Món d'aquest 2013, prova que ha estat clau en la decisió final.

Noruega acollirà al 2014 aquests Mundials i en 2015 Andorra. Pat McQuaid, president de la UCI, va anunciar al Palagio dei Capitani de Parte Guelfa de Florència que el Principat tindrà aquesta cita internacional de gran nivell. «És un gran plaer», va dir McQuaid segons Europa Press, «veure als pobles i ciutats donar suport amb tant d'entusiasme a les nostres diferents disciplines de ciclisme». El president de la UCI va anunciar la cita andorrana de 2015, però també els Mundials de Ciclocros que acollirà Suïssa en 2014, el Mundial de marathon de btt de França al 2016 i el Mundial de ciclisme en pista d'Anglaterra del mateix 2016. Va ser en una senzilla cerimònia que no va durar ni quinze minuts.

BTT, PERÒ TAMBÉ TRIAL / La bicicleta de muntanya compartirà el protagonisme amb la de trial. Aquesta, però, no serà la modalitat biketrial, que no està reglada per la UCI i que practiquen andorrans com Yann Fernández o Xavi Casas. Així, les proves seran en btt les de descens, cross-country, cross-country eliminator, cross-country per relleus, i trial en les diferents categories.

UNA REUNIÓ CLAU / Que Andorra sigui la seu dels Campionats del Món és en gran part gràcies a una reunió que hi va haver el dia d'abans de la Copa del Món d'aquest any entre membres de la UCI, del Comú de la Massana i del Govern del Principat. Allà es va presentar una idea conjunta, de país, i això va fer el seu efecte, tot i que ahir tothom destacava que la clau de la decisió de la UCI va ser «la prova d'aquest any de la Copa del Món» i el seu «èxit de públic, d'organització i també esportiu», segons va manifestar ahir des de Florència David Baró.

TREBALLAR «DES DE DEMÀ» / «Des de demà», va dir Baró ahir, «ens posarem a treballar». Es preveu crear «una oficina tècnica» per establir «els recursos propis» amb què compta el Comú. En tot cas, el que s'estudiarà sobre el pressupost –aproximat– de 1,2 milions d'euros serà «les millores que s'hagin de fer en els circuits actuals», tot i que segons Baró l'esforç fet per a la Copa del Món de l'estiu passat serà la base de tot. Aquella cita del passat juliol va costar més de 600.000 euros, però es considerava com la primera pedra del que ara es té.

SUPORT D'ANDORRA TURISME / «Començarem a posar fil a l'agulla amb tot l'equip de l'estació Pal-Arinsal i el suport d'Andorra Turisme i la Federació de Ciclisme», va afirmar el cònsol, que destacava que hi ha «un marge de dos anys» per treballar en la promoció d'aquest esdeveniment.

RIART: «ÉS UNA NOTÍCIA IMMILLORABLE» / «És vital per a Andorra organitzar proves esportives de gran ressò mediàtic de nivell mundial o europeu tant d'hivern com d'estiu», va manifestar ahir el ministre de Turisme, Francesc Camp. «Andorra i la Massana ja estan situades a hores d'ara com a punt de referència de la bicicleta de muntanya», va assegurar el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda. «És una notícia immillorable», va dir el president de la FAC, Gerard Riart.

PROJECTE 2015: TRIAL, EN ZONA URBANA / Poques novetats han transcendit del que el Comú massanenc anomena el ‘Projecte 2015'. En els pròxims dies s'anunciaran els detalls, però ja es pot avançar que les proves de bicicleta de trial es faran a les zones urbanes. Des del Comú es parla de la Massana, però tampoc no es descarta Arinsal.

ES CONTINUARÀ AMB LES COPES DEL MÓN / Fonts del Comú de la Massana van confirmar ahir que, tot i que la parròquia rebi els Mundials 2015, l'aposta per acollir altres anys més Copes del Món com la del passat estiu continuarà. No hi ha dates, però no s'aparca aquest camí. Andorra ha acollit les World Cup en tres edicions: 2008, 2009 i aquest 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT