PUBLICITAT

Retallades de personal i inversió zero

  • Ingressar més i gastar menys passa per una reducció de la plantilla i per limitar les inversions a les estacions al mínim indispensable H Baró afirma que el document mostra que es pot fer front als compromisos amb la banca
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

El pla de viabilitat passa per dues accions molt concretes. La primera reduir l'elevada despesa en personal, objectiu que passa inevitablement per retallar la plantilla d'EMAP. La segona és limitar les inversions al que sigui únicament indispensable, amb la qual cosa es preveu que les amortitzacions aniran disminuint amb el temps.

No hi ha una fórmula màgica. Es tracta d'augmentar els ingressos i reduir la despesa. Els bancs tenen clar el rol del Govern. Opinen que l'esquí és una qüestió d'Estat i de país i que per tant l'Executiu s'ha de mullar. A banda d'avalar el comú per si aquest no pot fer front al compromís amb les entitats financeres, l'Executiu de Martí haurà de trobar una fórmula hibrida per interpretar la Llei de finances comunals que permeti computar aquestes participacions adquirides pels bancs com a capital. El pla de gestió ha estat elaborat per l'empresa Alfa Capital, i en ell diposita la seva confiança la corporació massanenca. En aquest, s'exposa que al 2021 «el comú es quedarà sense deute», mentre que EMAP (Pal-Arinsal), «reduirà en deu milions el seu endeutament», segons va informar dimarts el cònsol massanenc, David Baró. És a dir, «s'aconseguirà reduir el deute total en 24 milions», va afegir Baró després de la sessió de comú.

L'operativa s'ha de fer abans de final d'any, que és quan la Massana entraria en la il·legalitat pel seu endeutament. Es calcula que llavors el deute serà de 37 milions. Desglossat, EMAP tindrà un endeutament de 21 milions d'euros i el comú de 15 milions.

Segons Baró el document demostra que «el comú pot fer front als compromisos amb la banca» i que per tant, l'emissió de bons seria beneficiós per a les entitats



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT