PUBLICITAT

L'11% del tabac que es consumeix a Espanya prové del contraban

  • Les marques blanques entren al país veí a través d'Andorra o Gibraltar
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

L'11,4% del tabac que es consumeix a Espanya procedeix del contraban. Així es va donar a conèixer ahir durant la celebració de la Jornada sobre Contraban de Tabac organitzada per l'empresa tabaquera Altadis amb el títol La proliferació de noves marques en el repunt del contraban, i que va recollir l'Agència Efe. Aquest volum de tabac suposa pèrdues per a l'Agència Tributària d'uns 1.200 milions d'euros a l'any. Segons es va explicar durant la jornada, Espanya s'ha convertit en destinació del tabac anomenat de marques blanques procedents d'Andorra Gibraltar o Canàries.

La directora d'Assumptes Corporatius i Legals d'Altadis, Rocío Ingelmo, va explicar que els últims anys el contraban ha augmentat notablement, entenent-se per tabac de contraban no només les falsificacions, sinó sobretot el tabac que es consumeix però que no ha pagat impostos. En aquest sentit, va indicar que «ha repuntat molt en els últims tres anys i es calcula que actualment l'11,4% del tabac que es consumeix a Espanya és tabac de contraban.

Ingelmo va explicar que aquest tabac entra a Espanya des de mercats en els quals el seu preu és més barat. Va afegir que amb la crisi els preus han pujat i Espanya s'ha convertit en un mercat de destí d'aquest tabac que anomenem de marques blanques, provinent de mercats com Andorra, Gibraltar o Canàries.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT