PUBLICITAT

Picabaralla a la Seu per una adjudicació d'un estudi comercial

  • Progrés denuncia tracte de favor i CiU nega les acusacions
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El carrer Major de la Seu, on hi ha un bon nombre de comerços familiars Foto: TONY LARA

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu va denunciar ahir «tracte de favor» en l'adjudicació d'un estudi comercial, el passat octubre del 2012, a una empresa d'un dirigent de CiU per 18.000 euros sense estudiar cap altra oferta.

Aquesta adjudicació directa –informa Progrés en un comunicat– es va fer a través de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell sense cap mena de publicitat, ni concurs, «fet que no seria possible per a contractes de serveis de més de 18.000 euros. Progrés afegeix que els grups municipals tampoc han pogut consultar les conclusions de l'estudi, ja pagat, tot i demanar-ho en vàries ocasions.

Progrés manifesta que, tot i que la llei permet fer adjudicacions directes per a imports superiors a 18.000 euros, «resulta evident que l'alcalde Batalla ha anat al límit de la legalitat per no haver de fer concurs, i a més, ho ha adjudicat a un company de CiU sense estudiar cap altra oferta».

L'oposició socialsita ja ha reiterat en vàries ocasions la necessitat de millorar la transparència de les adjudicacions menors d'obres i serveis a través de la valoració de diferents propostes i pressupostos. D'aquesta manera, s'evitaria les adjudicacions «a dit sense criteris tècnics», subratlla. «El mes greu és que l'estudi del comerç no ha servit per a res. L'Ajuntament juga a fer frivolitats, malgastant diners i no donant solucions, en un moment de greus dificultats del comerç local», assegura Progrés, que defensa obrir un debat entre tots els sectors implicats i escoltar la veu d'experts per veure la conveniència o no de la implantació d'una gran superfície. També es lamenta que l'estudi no ha servit per dinamitzar el comerç de la ciutat sinó per justificar la instal·lació d'una gran superfície a la Seu, fet que demostra la «nul·la utilitat» del mateix.

L'equip de govern va reaccionar ràpidament per desmentir les acusacions, remarcant que, a diferència d'allò que s'indica en el comunicat del PSC «i que es contradiu en sí mateix», l'adjudicació de qualsevol contracte que fa l'ajuntament es decideix a través de la seva Junta de Govern Local, formada per quatre membres de l'equip de govern i els quatre portaveus de l'oposició.

L'adjudicació, segons l'alcaldia, s'ajusta a la llei que estipula com a contracte menor, per tant d'adjudicació directa, els serveis fins a 18.000 euros més IVA. «Es recorda que aquest encàrrec va ser adjudicat per 17.859,60 € (IVA inclòs). Per tant, l'adjudicació és dins els estrictes marges de la legalitat de contractació», s'apunta.

Així mateix, des del govern es demana «rigorositat» en la documentació abans de llançar acusacion: «Jaume Angerri és un professional de reconegut prestigi que no ocupa cap càrrec en la direcció de cap partit polític, i menys encara com a responsable de comerç, com afirma el PSC, mentint una vegada més. Angerri va desenvolupar durant uns anys, responsabilitats a la Generalitat com a director general de comerç, càrrec que va abandonar l'any 2003; així com, les seves responsabilitats de partit, les quals foren deposades l'any 2008», s'assenyala.

El comunicat segueix recordant que l'estudi estratègic comercial ha estat treballat conjuntament amb els representants del comerç de la ciutat, a través de la Unió de Botiguers (UBSU), i que compta amb una enquesta d'hàbits de consum que fou explicada a botiguers i grups municipals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT