PUBLICITAT

La Massana serà la seu dels Campionats del Món de Mountain Bike i Trial del 2015

  • Es tracta de l'esdeveniment de més nivell en el calendari de la Unió Ciclista Internacional
  • La candidatura massanenca competia amb la de Mèxic DF
25092013-COPAMONBTT

Després d'acollir tres copes del món, el Vallnord Bike Park de la Massana serà la seu dels Campionats del Món de Mountain Bike i Trial del 2015, l'esdeveniment de més nivell en el calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI). Tal com ha informat el Comú de la Massana, el  president de l’UCI, Pat McQuaid, ha donat a conèixer el nom de la candidatura guanyadora durant la cerimònia celebrada aquesta tarda al Palagio dei Capitani de Parte Guelfa, a Florència.

La candidatura massanenca competia amb la de Mèxic DF, que durant el mes de juliol va passar la inspecció dels delegats tècnics de l'UCI, amb la coordinadora de mountain bike i cyclo-cross de l'organisme, Mélanie Leveau, al capdavant. La decisió final de l'UCI ha estat favorable a Andorra, que es convertirà al setembre del 2015 en la seu dels Mundials UCI de Mountain Bike i Trial, un esdeveniment de primer nivell, fins ara mai realitzat a Andorra.

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha afirmat que 'sabíem que la Copa del Món d'aquest juliol seria una prova de foc', i ha afegit que l'UCI ha valorat l'excel·lent organització de l'esdeveniment i també la gran afluència d'espectadors. Baró ha indicat que ara tenen un nou repte i 'demà mateix començarem a posar fil a l'agulla' amb tot l'equip de l'estació d'Arinsal-Pal, el suport d'Andorra Turisme i la Federació Andorrana de Ciclisme.

Els Campionats del Món, a diferència de la Copa del Món, es decideixen en una sola prova per a cada especialitat i durant una setmana es disputaran proves de descens, cross-country, cross-country eliminator, cross-country per relleus i bike trial. En aquesta ocasió, els corredors representen els seus països d'origen, cosa que suposarà sens dubte una gran afluència d'espectadors, fins i tot superior a la de la darrera Copa del Món disputada a la Massana, que va aplegar 35.000 persones.

El Comú de la Massana va formalitzar la seva candidatura aquest mes d’agost, després de converses amb el Govern d’Andorra per aconseguir el suport a la demanda. El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha indicat que de ben segur que aquests campionats seran una important via de promoció per Vallnord i per al país, tant pel gran nombre de seguidors d'aquesta disciplina, com per l'important ressò mediàtic.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT