PUBLICITAT

Conferències i activitat física al vuitè Saló de la Gent Gran

  • Hi haurà estands d'institucions i empreses que donaran a conèixer serveis i productes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El representant de la Fundació Crèdit Andorrà, Joan Casas, i Sinfreu Foto: ANA/ M.T.

Una quinzena d'estands de diferents entitats i empreses participaran a la vuitena edició del Saló de la Gent Gran, que se celebra el proper dijous organitzat pel Comú d'Escaldes-Engordany i la Fundació Crèdit Andorrà. Les novetats del certamen, que se celebra cada dos anys, seran les diverses conferències que tindran lloc durant els dies previs i el mateix dia, per parlar de resiliència, activitat física i de l'Alzheimer. A més, també es durà a terme una demostració física a càrrec de la gent gran i dels infants de les escoles de la parròquia, amenitzada pel cantant Patxi Leiva i que s'emmarca en el programa Esport per a tothom del Comitè Olímpic Andorrà. La consellera de Medi Ambient i Gent Gran, Magda Sinfreu, va explicar ahir que en aquesta edició, en què s'espera arribar als 700 o 800 participants, també es comptarà amb una zona de restauradors que oferiran els seus productes als visitants.

L'objectiu es promoure la informació dels diferents tipus de serveis que es dirigeixen a aquest col·lectiu. Per aquest motiu, hi haurà una quinzena d'estands d'institucions i empreses que donaran a conèixer serveis i productes que ajuden a millorar la qualitat de vida de la gent gran, com ara la CASS, que donarà informació sobre pensions; el Ministeri de Salut i Benestar, on es podran conèixer les activitats, les opcions de dependència o la informació sobre les vacunes de la grip; i la llar de jubilats d'Escaldes-Engordany, que informarà sobre les seves activitats.

manicura i pedicura / També d'altres entitats oferiran alguns serveis, com el Centre de Formació Professional, que farà tallers de manicura i pedicura; el SAAS, on es podran fer controls de sucre i de tensió, i l'Associació i la Federació de la Gent Gran, que atendran consultes i organitzaran alguns jocs. D'altres empreses també oferiran tractaments facials, tallers de maquillatge i manicura, massatges, exercicis saludables, etc.

Entre les novetats, s'han programat dues conferències prèvies a l'acte: una primera dimarts titulada Resiliència, com fer front a les adversitats del dia a dia, i una segona el dimecres sobre Activitat física i envelliment, ambdues a la sala d'actes del comú. A més, el mateix dia del Saló tindrà lloc una activitat física intergeneracional amenitzada pel cantant Patxi Leiva, i per primer cop hi haurà presència dels restauradors, que oferiran els seus productes als visitants.

D'altra banda, el Saló compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, que disposarà d'un estand on es podrà fer un tast dels tallers de L'espai, relacionats amb la informàtica, la fotografia o la consola Wii. A més, també oferirà una conferència titulada Què és l'Alzheimer? Parlem sense por de les demències, a les 12 hores. Com a cloenda, el grup de teatre de L'espai representarà l'obra Ni paguem ni pagarem, a les 18 hores.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT