PUBLICITAT

Al ritme de 'Xic & dans'

  • El programa, per a infants de 7 a 10 anys, comença com una activitat a les escoles però es desenvoluparà en forma de concurs
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Santaella i Torrentallé, durant la presentació del programa, ahir Foto: ANA / M.C.

Després de l'acord dels set comuns per donar suport al programa Xic & dans, ahir es va presentar a Sant Julià amb l'objectiu de potenciar el ball entre els nens i nenes de 7 a 10 anys i convertir-se en una proposta més en l'àmbit «educatiu i formatiu», va exposar el vicepresident de la Federació andorrana de ball esportiu, Xavier Santaella.

De moment el programa començarà a l'octubre com una activitat formativa a totes les escoles dels tres sistemes educatius del país però està previst que en uns mesos es desenvolupi en forma de concurs. Les inscripcions estan obertes als serveis de tràmits dels comuns i tenen un preu de 32 euros al mes amb els quals els infants rebran dues classes a la setmana, una de balls llatins i una altra per preparar coreografies en grup.

L'objectiu és clar: fomentar l'esport entre els més de 2.000 nens, desenvolupar qualitats artístiques i musicals, millorar la coordinació, fomentar l'esforç de superació i la solidaritat entre companys. El projecte compta amb els suport de la secretaria d'Estat per l'esport i dels comuns, que ho subvencionen amb 5.000 euros cadascun. Segons va indicar el cònsol menor de Sant Julià, Manel Torrentallé, és una «bona forma de divulgació per Andorra».

Els propers sis mesos seran formatius però de cara a la primavera es faran unes festes parroquials. Cap al mes de maig o juny es farà ja un concurs amb representants individuals i per grups de cada escola. També es vol fer un concurs televisiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT